Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 19:46

Το ΠΑΜΕ κατά του συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

Το ΠΑΜΕ κατά του συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

To 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα 14 με 17 Μαρτίου, κατήγγειλε χθες το ΠΑΜΕ εξαπολύοντας επίθεση στην πλειοψηφία της Γενικής Συνομοσπονδίας.

Σε συνέντευξη Τύπου, στο Εργατικό Κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, κατήγγειλε ότι “το συνέδριο δεν έχει καμιά σχέση με συνέδριο εργατικής οργάνωσης”.

Ενημέρωσε πως θα υπάρξει κινητοποίηση την ημέρα έναρξης του συνεδρίου και κάλεσε σε αυτήν τους εργαζόμενους της Καλαμάτας, ενώ έχουν καλέσει εργαζόμενους κι από άλλες περιοχές να έρθουν εδώ. Προειδοποίησε μάλιστα την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι “αν θελήσουν να πάρουν μέτρα, με κλούβες ΜΑΤ και εισαγγελέα, δεν μας σταματάει αυτό. Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης αν φέρει δυνάμεις καταστολής”.

Ανέφερε ότι “θέλουμε να καταγγείλουμε μια πρακτική και κατεύθυνση που ακολουθούν οι δυνάμεις που βρίσκονται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Ομάδα Βασιλόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ) που συκοφαντεί και υπονομεύει το σημαντικό ζήτημα της λειτουργίας των συνδικάτων και της συμμετοχής των εργαζομένων σ’ αυτά. Που διώχνει τους εργαζόμενους από την οργάνωση και τη συμμετοχή στους αγώνες για τη ζωή τους”.

Ο κ. Πιέρρος είπε ότι “το προχτεσινό συνέδριο της ΟΙΥΕ αποτελεί μια τρανταχτή απόδειξη των παραπάνω. Προσπάθησαν να κάνουν συνέδριο με εργοδότες-μαϊμούδες και μπράβους ποινικούς, νονούς της νύχτας. Και όταν δεν μπόρεσαν χτυπώντας και συνδικαλιστές το διέλυσαν. Πρόκειται για έναν μηχανισμό που προωθεί τη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου, της εργοδοσίας, των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους μέσα στο εργατικό κίνημα, αλλοτριώνοντάς το”.

Ανέφερε, ακόμα, πως “στελέχη της εργοδοσίας, ακόμα και οι ίδιοι οι εργοδότες, ψηφίζουν και εκλέγονται ως αντιπρόσωποι, στα όργανα διοίκησης πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, φτάνοντας μέχρι και στη ΓΣΕΕ. Η λίστα των εργοδοτών μέσα στα εργατικά σωματεία περιλαμβάνει προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους εταιρειών, αντιπροέδρους ΔΣ Τραπεζών, ιδιοκτήτες πούλμαν και ασφαλιστικών εταιρειών, δεκάδες στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, προέδρους Επιμελητηρίων”.

Επίσης, το στέλεχος του ΠΑΜΕ έκανε λόγο για “εξόφθαλμη και απροκάλυπτη νόθευση, για όργιο νοθείας και πλαστογραφίας”.

Ανέφερε ότι “με βάση τα στοιχεία των τριών προηγούμενων συνεδρίων της ΓΣΕΕ, κατά τη διάρκεια της κρίσης, ανάμεσα σε πολλά άλλα χαρακτηριστικά παραδείγματα, έχουμε τις περιπτώσεις Εργατικών Κέντρων που από το πουθενά παρουσιάζουν αύξηση ψηφισάντων έως και διπλασιασμό. Οπως τα Εργατικά Κέντρα: Αλμυρού με 1.523 ψηφίσαντες και αύξηση 725 ψηφισάντων. Φαρσάλων με 1.541 ψηφίσαντες και αύξηση 527 ψηφισάντων. Λακωνίας με 1.320 ψηφίσαντες και αύξηση 411 ψηφισάντων. Ελασσόνας με 873 ψηφίσαντες και αύξηση 119 ψηφισάντων. Φλώρινας με 2.092 ψηφίσαντες και αύξηση 236 ψηφισάντων. Κατερίνης με 2.206 ψηφίσαντες και αύξηση 187 ψηφισάντων. Καλαμάτας με 2.830 ψηφίσαντες και αύξηση 252 ψηφισάντων, και πάει λέγοντας...”.

Ο κ. Πιέρρος κατηγόρησε τη ΓΣΕΕ πως στήριξε και στηρίζει τα διατάγματα των κυβερνήσεων για μειώσεις μισθών, ότι πήγε κόντρα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και στήριξε τα χτυπήματα της απεργίας και του κοινωνικού - ασφαλιστικού συστήματος.

Γ.Σ.