Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 22:06

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη από Σπάρτη για στήριξη Νίκα

Γράφτηκε από τον

«Καμία Περιφέρεια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε από τη Σπάρτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στους ψηφοφόρους του κόμματος για το πολιτικό διακύβευμα των περιφερειακών εκλογών.

Και για να μην παρερμηνευτούν τα λόγια του, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε ξεκάθαρα τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον υποψήφιο περιφερειάρχη  Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, δηλώνοντας: "Είμαι εδώ για να δώσουμε κι από εδώ τη νίκη στον Νίκα. Εν τούτω Νίκα". Στη συνέχεια επισκέφθηκε και το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο".

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει την στήριξη του στον κ. Νίκα από το έδαφος της Πελοποννήσου. Την πρώτη φορά, τον Οκτώβριο από την Κορινθία, o κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε νικηφόρα την επιλογή Νίκα. Το Δεκέμβριο από την Τρίπολη δήλωσε σίγουρος ότι ο λαός της Πελοποννήσου θα εμπιστευτεί την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα. Προχθές από τη Σπάρτη ο κ. Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζοντας ανοιχτά και ξεκάθαρα τον Π. Νίκα.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην ομιλία του στη Σπάρτη:

«Βρίσκομαι στον όμορφο τόπο σας για να μεταφέρω αυτό το μήνυμα της νίκης που βροντοφωνάζει σήμερα ολόκληρη η χώρα. Ενα μήνυμα νίκης το οποίο δεν θα αποτυπωθεί μόνο στην εθνική κάλπη, στην κάλπη των ευρωεκλογών, αλλά και στην περιφερειακή κάλπη. Είμαι εδώ για να δώσουμε και από εδώ τη νίκη στον Νίκα. Εν τούτω Νίκα.

Κοιτάξτε, επιλέξαμε να στηρίξουμε τον Παναγιώτη Νίκα για έναν βασικό λόγο: Είναι ένας άξιος και αποτελεσματικός αυτοδιοικητικός άνδρας, που άλλαξε την όψη της Καλαμάτας. Μετέτρεψε την Καλαμάτα σε μία από τις πρωτοπόρες ελληνικές πόλεις. Τη μεταμόρφωσε κυριολεκτικά με όραμα, με σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Και όπως έφερε την Καλαμάτα στην κορυφή των ελληνικών πόλεων, έτσι πρέπει να φέρει και την Πελοπόννησο στην κορυφή των ελληνικών Περιφερειών, διότι αυτό μόνο της αξίζει.

Και αυτό, φίλες και φίλοι, μπορεί να γίνει μόνο -το είπε ο Παναγιώτης, θέλω να το επαναλάβω κι εγώ- μέσα από μια ουσιαστική και αποτελεσματική σύμπραξη της κεντρικής εξουσίας με την Περιφερειακή Διοίκηση.

Γι' αυτό και αποδίδουμε τόσο μεγάλη πολιτική σημασία στη μάχη των περιφερειακών εκλογών: Οχι μόνο γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα “καμία Περιφέρεια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας”, αλλά γιατί αυτό είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε την επόμενη μέρα να υλοποιήσουμε και εδώ στον τόπο σας μία ουσιαστική και αποτελεσματική περιφερειακή στρατηγική.

Εμείς έχουμε ήδη ανακοινώσει το μεγάλο πρόγραμμα των κεντρικών υποδομών, τις οποίες θέλουμε να στηρίξουμε. Από την ανάδειξη των σημαντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων αυτού του πανέμορφου τόπου, από το Μυστρά μέχρι το αρχαιολογικό μουσείο της Σπάρτης, το οποίο έχει στοιχειώσει πια ως ένα όραμα που δυστυχώς παραμένει σήμερα σχέδιο επί χάρτου. Από την ανάδειξη της Μάνης μέχρι την τόνωση του πρωτογενούς τομέα. Από τη βελτίωση των τοπικών υποδομών μέχρι την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Λακωνίας.

Ολα αυτά είναι σχέδια και προγράμματα τα οποία μπορούν να γίνουν μόνο σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διοίκηση. Γι' αυτό και σας ζητώ, σας ζητώ από καρδιάς, για το καλό της Λακωνίας, για το καλό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να στηρίξετε  τον Παναγιώτη Νίκα στις εκλογές που έρχονται και να τον εκλέξετε περιφερειάρχη Πελοποννήσου».

Στον χαιρετισμό του προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τους συγκεντρωμένους Σπαρτιάτες και Λάκωνες, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού, «στα πολλά και σοβαρά προβλήματα της ξεχασμένης από την κυβέρνηση και τον απερχόμενο περιφερειάρχη, Λακωνίας», καθώς και στην «αναγκαιότητα για αντιστροφή της κατάστασης, με φιλελεύθερη κυβέρνηση και αλλαγή της περιφερειακής ηγεσίας».

Θ.Λ.