Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 20:10

Συνεδρίαση στο Περιφερειακό ζητεί ο Πετράκος

Γράφτηκε από την

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το φυσικό αέριο ζητούν οι σύμβουλοι της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

"Η αδικαιολόγητη και ύποπτη (για εξυπηρέτηση ιδιωτών παρόχων), ενέργεια της   διοίκησης της ΔΕΔΑ να ακυρώσει τον αρχικό της προγραμματισμό, ο οποίος μιλούσε για δημοπράτηση των έργων σύνδεσης των πόλεων της Πελοποννήσου με το φυσικό αέριο το 2021 και να μεταφέρει την υλοποίηση των έργων σύνδεσης στο τέλος του 2024, είχε ως αποτέλεσμα η ΡΑΕ εφαρμόζοντας τον νόμο Σταθάκη, να εξαιρέσει τις πόλεις της Πελοποννήσου" αναφέρουν στην αρχή της επιστολής τους οι δύο σύμβουλοι.

Και η επιστολή καταλήγει: "Επειδή οι εξελίξεις είναι πολύ αρνητικές, οφείλετε κ. πρόεδρε και κ. περιφερειάρχη να συγκαλέσετε άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα τη διεκδίκηση από την κυβέρνηση της επέκτασης του δικτύου του φυσικού αερίου και στην Πελοπόννησο. Αν δεν το κάνετε εσείς, εμείς από την πλευρά μας θα συμβάλουμε ώστε να το επιβάλει η αντιπολίτευση. Ομως δεν είναι δυνατόν κ. περιφερειάρχη να μην συγκαλείτε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η μη σύγκληση του ΠΕΣΥΠ δείχνει -παρά τα όσα λέτε κατά καιρούς- ότι δεν σέβεστε το Περιφερειακό Συμβούλιο, ούτε τα μέλη του".