Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 11:57

Ερώτηση Βελόπουλου για υδάτινους πόρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Βελόπουλου για υδάτινους πόρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Για το ενδιαφέρον γερμανικών επιχειρήσεων για τους υδάτινους πόρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Η ερώτησή του που υποβλήθηκε με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε ημερίδα για τους υδάτινους πόρους, απευθύνεται στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος αναφέρει ότι “σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα Διαδικτύου της 18ης/19ης Νοεμβρίου 2020, σε ψηφιακή ημερίδα που είχε να κάνει με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στην Ελλάδα συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Την τηλεδιάσκεψη οργάνωσε το Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας. Στην ψηφιακή ημερίδα, εκ μέρους του ελληνικού υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, συμμετείχε η Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, η οποία παρουσίασε τους στόχους που έχει θέσει το ΥΠΕΝ για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων της χώρας μας, τα επόμενα χρόνια. Στελέχη από συνολικά 12 γερμανικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, παρουσίασαν μεθόδους και τεχνικές, με τις οποίες πετυχαίνουν τη βέλτιστη διαχείριση”.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ρωτάει τους υπουργούς: “1. Γνωρίζοντας, βάσει δημοσιευμάτων, ότι το ΥΠΕΝ εκπροσωπήθηκε σε ψηφιακή ημερίδα από τη Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, ποια ήταν η σκοπιμότητα της εκπροσώπησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ως άνω ψηφιακή ημερίδα και πού απέβλεπε; 2. Ποιες ήταν οι γερμανικές επιχειρήσεις, που διά μέσω των στελεχών τους παρουσίασαν τις μεθόδους και τις τεχνικές, με τις οποίες πετυχαίνουν τη βέλτιστη διαχείριση των υδάτινων πόρων; 3. Υπάρχουν κι αν ναι, διατίθενται και ελληνικές επιχειρήσεις να προτείνουν διά του Ελληνο-Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας τρόπους, μεθόδους και τεχνικές διαχείρισης υδάτινων πόρων στα πλαίσια παρόμοιας ψηφιακής ημερίδας; 4. Σας έχουν κατατεθεί επενδυτικές προτάσεις από τις ανωτέρω 12 γερμανικές επιχειρήσεις, προκειμένου να εξαγοράσουν οι εν λόγω -κατά τμήμα ή στο σύνολο- είτε δίκτυα ύδρευσης, είτε διαχείριση φραγμάτων, είτε λιμνοδεξαμενές, είτε Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης της Πελοποννήσου ή κάποιας άλλης γεωγραφικής Περιφέρειας της χώρας μας;”.


NEWSLETTER