Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 17:06

Πετράκος για "Αναπτυξιακή  Αργολίδας Α.Ε."

Γράφτηκε από την
Πετράκος για "Αναπτυξιακή  Αργολίδας Α.Ε."


"Δεν πρέπει ο λαός να πληρώνει τις ρεμούλες κανενός" τονίζουν σε δήλωσή τους για την "Αναπτυξιακή Αργολίδας Α.Ε." οι σύμβουλοι της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

Αναλυτικά η δήλωση: "Κατά τη συνεδρίαση του ΠΕΣΥΠ τη Δευτέρα 7/12 συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην «Αναπτυξιακή Αργολίδας ΑΕ» η οποία ιδρύθηκε στις 11 /5/2000 με μετόχους την Περιφέρεια, την ΠΕΔ, το Επιμελητήριο Αργολίδας και τους 4 δήμους της Αργολίδας και αρχικό κεφάλαιο 80.000.000 δραχμές. Μετά από 18 χρόνια λειτουργίας κατά τον ανεξάρτητο οικονομικό έλεγχο που της έγινε για τη χρήση του 2018, βρέθηκε ότι από το αρχικά καταβληθέν μετοχικό κεφάλαιο των 678.749,85, είχαν απομείνει 27.062,10, είχαν χαθεί δηλαδή 651.688,50 ευρώ και η μετοχή της είχε κατρακυλήσει από τα 58,69 ευρώ στα 2,34 ευρώ!!! (Για το 2019 δεν έχει γίνει έλεγχος γιατί δεν υπήρχαν λεφτά να πληρωθούν οι ελεγκτές!).
Η θέση της περιφερειακή αρχής, εκφρασμένη από τον εισηγητή αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Μαλτέζο, ήταν να αποχωρήσει η Περιφέρεια από την εταιρεία και να χαρίσει τις μετοχές της στους δήμους της Αργολίδας! Εμείς τονίσαμε ότι ο λαός της Πελοποννήσου δεν θα πρέπει να φορτωθεί το έλλειμμα της εταιρείας σε καμία περίπτωση. Η αποχώρηση της Περιφέρειας είναι λάθος διότι ανεξάρτητα από προθέσεις και δηλώσεις σημαίνει «κουκούλωμα» των ευθυνών. Προτείναμε να γίνει λύση, εκκαθάριση και απόδοση ευθυνών με ονοματεπώνυμο για το πού χάθηκαν 651.688,50 ευρώ. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο λαός να πληρώνει τις ρεμούλες κανενός. Επιπλέον τονίσαμε ότι για μια ακόμα φορά, όπως συνέβη και με την «Πελοπόννησος ΑΕ Αναπτυξιακή», δικαιώθηκε η πάγια θέση μας και η αντίθεσή μας με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες, διότι οι εν λόγω εταιρείες δεν αποτελούν οχήματα ανάπτυξης, όπως θέλουν να τις παρουσιάζουν, αλλά αποτελούν εφευρήματα για την διασπάθιση δημοσίου χρήματος και την εδραίωση πελατειακού μηχανισμού απ’ τους εκάστοτε διαχειριστές της αυτοδιοικητικής εξουσίας α’ και β’ βαθμού. Αποτελούν τις κερκόπορτες της αδιαφάνειας, της διαφθοράς και της διαπλοκής για τους ΟΤΑ, που δημιουργήθηκαν σαν αντιστάθμισμα για την τραγική υποστελέχωση των ΟΤΑ και τα τραγικά αποτελέσματα από τη λειτουργία τους τα βλέπουμε συνεχώς".


NEWSLETTER