Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 19:23

Παρέμβαση ΚΝΕ Μεσσηνίας: “Oι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες - οι μαθητές δεν είναι πειραματόζωα”

Γράφτηκε από την
Παρέμβαση ΚΝΕ Μεσσηνίας: “Oι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες - οι μαθητές δεν είναι πειραματόζωα”

 

Ανακοίνωση σχετικά με όλα τα τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα εξέδωσε το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ, με την οποία δηλώνει πως “οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες - οι μαθητές δεν είναι πειραματόζωα”.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

“Η πρώτη μαχητική απάντηση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο - σκούπα της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει - ανάμεσα σε άλλα - αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, όρια σπουδών για τους φοιτητές και ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, δόθηκε! Με συλλαλητήρια και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φοιτητές και εκπαιδευτικοί έδωσαν μια μικρή μόνο γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, ξεκαθαρίζοντας πως τα σχέδια της κυβέρνησης δε θα περάσουν! Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σαν τον κλέφτη, πίσω από την πλάτη φοιτητών και μαθητών, σε αντιεκπαιδευτικές αλλαγές με τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια κλειστά, κάτι που έχει γίνει πλέον πάγια τακτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια.

Μετά από ένα χρόνο κλειστών σχολών, επιλέγει να αξιοποιήσει τον χρόνο της πανδημίας, ώστε οι φοιτητές να μην αναγνωρίζουν τις σχολές τους, να βρεθούν σε ακόμα χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι πριν! Δεν θα της περάσει! Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αρνήθηκε τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων για προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών και άλλα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολών, επιλέγει να βάλει κάμερες παρακολούθησης σε κάθε γωνιά των κτηρίων των Πανεπιστημίων, να διαθέσει 30 εκατ. ευρώ σε ειδικό σώμα καταστολής!

Επιλέγει να προχωρήσει συνολικά σε αυστηροποίηση των κωδίκων λειτουργίας των σχολών, σε δημιουργία πειθαρχικών σωμάτων, να δίνεται το δικαίωμα στις Πρυτανείες να προχωρούν ακόμα και σε διαγραφές φοιτητών με την αιτιολογία ότι «παρενοχλούν την εκπαιδευτική διαδικασία», ρύθμιση που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για το χτύπημα των φοιτητικών συλλόγων και των συλλογικών διαδικασιών τους, των γενικών συνελεύσεων και κινητοποιήσεων. Ερχεται να ολοκληρώσει σχετικές συζήτησεις που είχαν ήδη ανοίξει και με το “πόρισμα Παρασκευόπουλου” του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια.

Το θράσος, όμως, της κυβέρνησης ξεπερνά κάθε όριο στη νομοθέτηση πλαφόν στα χρόνια σπουδών, τη στιγμή που η πλειοψηφία των φοιτητών έχει ήδη καθυστερήσει τις σπουδές της λόγω των συνθηκών τηλεκπαίδευσης. Μάλιστα, εκβιάζουν και με διαγραφές τους φοιτητές θέτοντας όριο ν+ν/2. Και όλα αυτά την ώρα που η πλειοψηφία των φοιτητών εργάζεται, βιώνει τεράστια άγχη και αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον! Από την άλλη, τη στιγμή που οι μαθητές δεν ξέρουν πότε, αν και με τι όρους θα ανοίξουν τα σχολεία τους, που η Γ’ λυκείου παλεύει να “βγάλει” την ύλη σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης που “σέρνεται”, η κυβέρνηση επιλέγει να αλλάξει το σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια”.

Η ΚΝΕ θεωρεί πως λόγω όλων των παραπάνω, χιλιάδες μαθητές -ιδιαίτερα των πιο φτωχών λαϊκών οικογενειών- θα μείνουν εκτός πανεπιστημίων, αφού θα υπάρξει μεγάλη μείωση των εισακτέων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER