Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 14:03

Ταμείο από Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας για πληρωμή προστίμων

Γράφτηκε από την


Με ανακοίνωσή της η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας καταγγέλλει την κυβέρνηση επειδή "με πρόφαση την πανδημία επιτίθεται συστηματικά σε εκείνα μόνο τα συνταγματικά δικαιώματα που την ενοχλούν".

Η Κίνηση συστήνει "ταμείο οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα ακύρωσης των προστίμων και υπεράσπισης των διωκόμενων συντρόφων αγωνιστών".
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Στις 6 Δεκεμβρίου 2020 βρεθήκαμε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας με σκοπό να τιμήσουμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αλλά και να αποδώσουμε φόρο τιμής στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κλπ). Πριν ακόμα προλάβουμε να αρθρώσουμε ένα σύνθημα, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις και επέβαλε εξοντωτικά πρόστιμα ασκώντας ταυτόχρονα και ποινικές διώξεις. Τα ίδια έγιναν και σε άλλες πόλεις, τόσο την ίδια μέρα όσο και την 17 Νοέμβρη, αλλά και σε άλλες μέρες και πόλεις απλά και μόνο για το μοίρασμα προκηρύξεων, το άνοιγμα ενός πανό ή τη συμμετοχή στην απεργία της 26ης Νοέμβρη.
Η χαλαρότητα της αστυνομίας την μέρα των Θεοφανίων αλλά και στην συγκέντρωση της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. για την επέτειο των Ιμίων επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζαμε εξαρχής: Η κυβέρνηση με πρόφαση την πανδημία επιτίθεται συστηματικά σε εκείνα μόνο τα συνταγματικά δικαιώματα που την ενοχλούν και την εμποδίζουν να ξεδιπλώσει ανενόχλητη την αντεργατική και αντικοινωνική της ατζέντα: στη συνάθροιση, τη διαδήλωση, τη συνδικαλιστική ελευθερία και γενικότερα στον πυρήνα των δικαιωμάτων εκείνων που έχουν κατακτηθεί με τους αγώνες των καταπιεζόμενων ως ελάχιστα όπλα απέναντι στην εξουσία και το σύστημα της εκμετάλλευσης. Τον ίδιο ακριβώς προσανατολισμό έχει και το νομοσχέδιο της Κεραμέως για την «πανεπιστημιακή αστυνομία»: μοναδικός του στόχος είναι η καταστολή των αντιστάσεων που αναπτύσσονται εντός των πανεπιστημίων.
Αποφασίζουμε λοιπόν να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη μας:
- συστήνουμε ταμείο οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα ακύρωσης των προστίμων και υπεράσπισης των διωκόμενων συντρόφων αγωνιστών!
- στηρίζουμε την Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκομένους-ες για την ελευθερία υε Κινητοποιήσεις: στις 6 Φλεβάρη συμμετείχαμε στην πανελλαδική κινητοποίηση για το δικαίωμα στον αγώνα, ενάντια σε διώξεις και πρόστιμα αναρτώντας πανό σε τρία σημεία της πόλης μας.
Η επίθεση στα δικαιώματα και η αστυνομική βία μας αφορά όλους!
Όλοι μαζί συλλογικά και με αλληλεγγύη να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην πολιτική δράση!
Κανένας μόνος, καμία μόνη απέναντι στην κρατική καταστολή".

(Φωτογραφία αρχείου)