Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 19:06

Το ΚΙΝΑΛ κατά της επανενεργοποίησης του πεδίου βολής στη Σχίζα

Γράφτηκε από τον

Η επανενεργοποίηση του πεδίου βολής στη Σχίζα “αναστέλλει κάθε τουριστική και επενδυτική ανάπτυξη στην περιοχή”, σημειώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του Κινήματος Αλλαγής.

Και καλεί “τους αρμόδιους φορείς να φανούν αντάξιοι στο ύψος των περιστάσεων και να δοθεί ένα τέλος στην ενεργοποίηση του πεδίου βολής της Σχίζας, με σκοπό την προστασία της περιοχής και των κατοίκων της”.

Σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει άσχημη εξέλιξη για την ευρύτερη περιοχή της Πυλίας την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, σχετικά με την ενεργοποίηση του πεδίου βολής της Σχίζας και παρατηρεί: “Το πεδίο βολής έχει κλείσει από το 2008, δικαιώνοντας αγώνες και προσπάθειες ετών από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Η ενεργοποίηση αυτή έρχεται σε μια άσχημη εποχή που εξαιτίας της πανδημίας, τα τουριστικά καταλύματα τον προηγούμενο χρόνο δεν δούλεψαν το αναμενόμενο και ευελπιστούν με αυτή την τουριστική σεζόν να ορθοποδήσουν. Ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη, η οποία πρόκειται να καλύψει σχεδόν τα 2/5 της τουριστικής περιόδου, αναστέλλει κάθε τουριστική και επενδυτική ανάπτυξη στην περιοχή. Επιπροσθέτως, η ενεργοποίησή του επηρεάζει σαφώς και το ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής, πράγμα που θα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού”.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ

Για την επανενεργοποίηση του πεδίου βολής της Σχίζας ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Μενέλαος Γερονικολός δήλωσε: “Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκαλεί εύλογα ερωτήματα, δεδομένου ότι έρχεται σε μια στιγμή που η περιοχή της Πυλίας, όπως και ολόκληρη η Μεσσηνία, έχουν ανάγκη από στήριξη του τουρισμού. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η εν λόγω απόφαση κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση και εγείρει σοβαρά ζητήματα για την περιοχή”.

Ενημέρωσε ότι “αμέσως επικοινώνησα με τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος είναι υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής μας ομάδας για τα ζητήματα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, προκειμένου να κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες” και παρατήρησε: “Ζητάμε από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, έστω και τώρα, να αντιληφθούν ότι η απόφαση επανενεργοποίησης του πεδίου βολής της Σχίζας γυρνά την περιοχή μας στο παρελθόν. Ζητάμε να αντιληφθούν το λάθος τους και να διορθώσουν άμεσα τον σχεδιασμό για τη Σχίζα”.