Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 21:19

Το ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας για τις αλλαγές στην εκπαίδευση

Γράφτηκε από την
Το ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας για τις αλλαγές στην εκπαίδευση

 

“Μοναδικός σκοπός της κυβέρνησης είναι η απαξίωση του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας εκπαίδευσης”, επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ, παρατηρεί πως “αντί για την αναγκαία μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο χώρος της εκπαίδευσης ώστε να ενισχυθεί η προοπτική ίσων ευκαιριών για όλους τους νέους, επιλέγει να διαμορφώσει ένα ασφυκτικό, αναχρονιστικό πλαίσιο διοίκησης και ελέγχου της εκπαίδευσης, διαχωρίζοντας τους διδασκόμενους σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας” και προσθέτει: “Μάλιστα, διατηρεί το «κουτσουρεμένο» από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σχολείο, δεν προβλέπει το παραμικρό για το ολοήμερο δημοτικό και γυμνάσιο αλλά και τη διεύρυνση του υποχρεωτικού ωραρίου λειτουργίας, ενώ παράλληλα μειώνει ώρες για θετικά μαθήματα, κοινωνικές επιστήμες, οικονομικά και άλλα. Τα στελέχη της εκπαίδευσης θα επιλέγονται με κομματικό έλεγχο και η αξιολόγηση θα περιορίζεται αυστηρά στους εκπαιδευτικούς, ενώ χρειαζόμαστε εξίσου την αξιολόγηση δομών, προγραμμάτων και στελεχών της εκπαίδευσης για τη συνολική βελτίωση της σχολικής λειτουργίας. Στον αντίποδα όλων αυτών, μοναδικός σκοπός της κυβέρνησης είναι η απαξίωση του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας εκπαίδευσης. Γι’ αυτό άλλωστε ολιγώρησε και δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία, δημιουργώντας έτσι τεράστιες ανισότητες και μαθησιακά «κενά»”.

Τέλος, η οργάνωση της Μεσσηνίας ενημερώνει ότι “το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας, προτείνει άμεση αναστολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για φέτος, ενώ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για το εθνικό ενιαίο απολυτήριο, που αποσύρει τον χαρακτήρα του εξεταστικού κέντρου από τη Γ’ λυκείου και δίνει τη δυνατότητα στα πανεπιστήμια να καθορίζουν τα κριτήρια εισαγωγής των μαθητών”.


NEWSLETTER