Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 15:04

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας: "Νίκη του αντιφασιστικού κινήματος"

Γράφτηκε από την
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας: "Νίκη του αντιφασιστικού κινήματος"

Ανακοίνωση για τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στη Μεσσήνη με αφορμή τα εγκαίνια του γραφείου της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής με το άνοιγμα τον γραφείων της στη Μεσσήνη επιχείρησε να επιβάλει την εγκληματική της παρουσία σε μια πόλη και ένα νομό που μαστίζεται από τη φτώχια το μαρασμό και την εγκληματικότητα. Παρά την παρουσία τριών βουλευτών της και των μεταφερόμενων μπράβων της, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που επιχείρησε να διασπείρει δεν πέτυχε τη μαζική ''φιέστα'' που επιδίωκε ούτε άλλες εκδηλώσεις εμφυλιοπολεμικού μίσους στην πόλη της Μεσσήνης. Η κινητοποίηση των αντιφασιστών της περιοχής τους έθεσε στο περιθώριο.

Ο άναρθρος λόγος τους και το δήθεν "αντισυστημικό" προφίλ τους δεν μπορούν να κρύψουν το βαθιά συστημικό ρόλο τους. Αυτοί που ψηφίζουν μαζί με την "Τρόικα εσωτερικού" το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ), το χάρισμα της Αγροτικής Τράπεζας στο Σάλα, τις φοροαπαλλαγές στους

εφοπλιστές και τη συγκάλυψη των σκανδάλων στέκονται στην άλλη όχθη από τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας. Είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν ως ''άπλυτους'' το αγωνιζόμενο κομμάτι του ελληνικού λαού, για να κρύψουν το βρώμικο ρόλο τους στο πλευρό της εξουσίας. Είναι αυτοί που εξαπολύουν το δηλητήριο του ρατσισμού απέναντι στους αλλοδαπούς εργάτες για να προσφέρουν υπηρεσίες στην εργοδοσία και στο σχέδιο της Τρόικα και των ντόπιων καπιταλιστών να κάνουν την Ελλάδα μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη με τριτοκοσμικές συνθήκες ζωής και εργασίας, μια απέραντη Μανωλάδα για όλους τους εργαζομένους, Έλληνες και ξένους.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες αντιφασίστες που στήριξαν την κινητοποίηση της Αντιφασιστικής Κίνησης αλλά και εκείνη του ΚΚΕ και έδωσαν έμπρακτη απάντηση στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στο νομό μας. Λυπηρή ήταν η απουσία των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ από μια κινητοποίηση όπου δε θα έπρεπε να απουσιάζει κανείς. Καθήκον της Αριστεράς είναι να ξεσκεπάζει τις ψευτιές των φασιστών και να τους κλείνει το δρόμο σε κάθε πόλη, χωριό, εργασιακό και κοινωνικό χώρο. Τόσο ενάντια στο φασισμό όσο και ενάντια στα μνημόνια και στην επίθεση που δέχεται ο λαός από την Κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ χρειαζόμαστε αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής. Στον αγώνα αυτό οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι ενωτικοί και αποφασιστικοί.

Ούτε χούντα ούτε φασισμός, την απάντηση τη δίνει στο δρόμο ο λαός!".

 


NEWSLETTER