Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 17:39

Νάντια Γιαννακοπούλου: "3η Σεπτεμβρίου: Ενότητα και Συσπείρωση για τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη"

Γράφτηκε από την
Νάντια Γιαννακοπούλου: "3η Σεπτεμβρίου: Ενότητα και Συσπείρωση για τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη"

Ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση 39 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το διήμερο συμπόσιο του κόμματος εξέδωσε η γ.γ. Περιβάλλοντος και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Στο διήμερο πολιτικό-επιστημονικό Συμπόσιο, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 39η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας ΥΠΕΚΑ Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974, με τη φράση «το ΠΑΣΟΚ είναι επανάσταση», ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε την Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος, αλλάζοντας ριζικά τη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Τριανταεννέα χρόνια μετά, ο εορτασμός της επετείου δεν είναι απλά συμβολικός. Σηματοδοτεί μία νέα αφετηρία για τη χώρα, αλλά και για το Κίνημά μας, τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.

Είναι αλήθεια ότι τα τρία τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Στο επίκεντρο μίας εξαιρετικά δύσκολης συγκυρίας, ίσως της δυσχερέστερης της μεταπολιτευτικής περιόδου. Έσκασε στα χέρια μας η βόμβα της οικονομικής κρίσης, και αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, να δυσαρεστήσουμε τα πλατιά λαϊκά στρώματα, που διαχρονικά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Κινήματός μας. Δυστυχώς ανώδυνες λύσεις δεν υπάρχουν. Μακάρι να είχαμε στα χέρια μας λύσεις εξόδου από την κρίση, χωρίς θυσίες και κόστος, κοινωνικό και πολιτικό.

Τον απολογισμό μας τον έχουμε ήδη κάνει αρκετές φορές, και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα επιτεύγματά μας αλλά και να αποδεχόμαστε τα λάθη μας. Σήμερα όμως, κύριο μέλημά μας δεν πρέπει να είναι μόνο η αναδρομή στο παρελθόν. Τιμάμε την ιστορία μας, αλλά βασική μας προτεραιότητα είναι η σωτηρία της χώρας, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών, η κατοχύρωση του μέλλοντος της παράταξης, η επανόρθωση του κινήματός μας και η επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ ως της μεγάλης Δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγίνει η φωνή της κοινωνικής του βάσης. Να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη που τόσα έχει υπομείνει τα τελευταία χρόνια. Να δείξουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία, για να προασπίσουμε την κοινωνική συνοχή. Κυρίως όμως πρέπει να συνεχίσουμε την εδραίωση της εικόνας μιας παράταξης υπεύθυνης, που δουλεύει για την επιτυχία της πατρίδας, επενδύοντας στο ευρωπαϊκό της μέλλον.

Έχουμε πλήρη συνείδηση της ιστορικής μας πορείας, αλλά και της δύσκολης πραγματικότητας που βιώνει καθημερινά ο Έλληνας πολίτης. Έχουμε όμως και την πολιτική αποφασιστικότητα να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, μέσα από την ενεργό συμμετοχή, τις διαρθρωτικές αλλαγές, τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και την ανάπτυξη. Είναι ο μόνος δρόμος για να πετύχουμε την Εθνική Ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.

Οι πολιτικές της Δημοκρατικής μας παράταξης είναι ξεκάθαρες. Με ενότητα και συσπείρωση διατυπώνουμε ολοκληρωμένες προτάσεις για το μέλλον με το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, αναδεικνύοντας την κεντροαριστερά της ευθύνης, που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση και θα της ξαναδώσει ελπίδα και προοπτική. Αυτό εξάλλου διακρίνει τις μεγάλες ιστορικές παρατάξεις: η ανάληψη ευθύνης απέναντι στον τόπο, αλλά και απέναντι στον εαυτό μας, για όλα τα θετικά και αρνητικά που διαπράξαμε στην πορεία μας. Το ζητούμενο είναι η βούληση να βαδίσουμε όλοι μαζί, και στα εύκολα και – κυρίως – στα δύσκολα. Και η βούληση υπάρχει, αποφασιστική και ισχυρή".  


NEWSLETTER