Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 18:23

Το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας για τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή

Το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας για τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή

 

Ανακοίνωση σχετικά με τις δικαστικές εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή εξέδωσε η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ.

 

ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον γραμματέα της Γιάννη Χριστόπουλο:

Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας, η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας , σχετικά με τη δράση της Χ.Α στο Μελιγαλά, είχαμε αναφέρει:

‘’Η δημοκρατία είναι ανεκτική και γενναιόδωρη αλλά οφείλουμε τη θωράκισή της’’

‘Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, η δικαιοσύνη, κυρίαρχος θεσμός της δημοκρατικά συντεταγμένης πολιτείας, που είναι ανεξάρτητη και έχει ως θεμελιώδες καθήκον την προστασία της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της έννομης τάξης, λειτούργησε αποτελεσματικά.
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι προφανές ότι ενεργοποίησε θεσμικά αντανακλαστικά που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους.

Αναμένουμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης στα πλαίσια της νομιμότητας καθώς και την άμεση τιμωρία επίορκων υπαλλήλων που εμπλέκονται.

Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του Β. Βενιζέλος, εδώ και μήνες ,θέτουμε το ζήτημα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης που διαπράττει πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα,  προτείνουμε την ανάληψη θεσμικών πρωτοβουλιών και ενιαία στάση κομμάτων, θεσμών, πνευματικών ανθρώπων και την επιβολή της έννομης τάξης πριν την πλήρη αποθράσυνσή της.

Δυστυχώς ,κάποιοι χλεύαζαν με επιχειρήματα ‘’δήθεν δημοκρατικής νομιμοφάνειας’’ και άλλοι έκλειναν το μάτι για ψηφοθηρικούς λόγους.

Η ενότητα και η νηφαλιότητα οφείλουμε να επικρατήσουν στις δύσκολες στιγμές που περνούμε οι Έλληνες, οι προκλήσεις και τα αντίποινα δυστυχώς είναι η άλλη όψη της ωμής βίας.

Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, η τοπική αυτοδιοίκηση ,ξεκάθαρα να καταδικάσουμε κάθε μορφή βίας και αναλάβουμε πρωτοβουλίες αποτροπής.

Είναι επιτακτική ανάγκη, με ενδυνάμωση των θεσμών, άμεσα να αντιμετωπιστούν ζητήματα που υποσκάπτουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και αφορούν πια τις ζωές των Ελλήνων πολιτών.

Ταυτόχρονα να στείλουμε μήνυμα στους συμπατριώτες που στηρίζουν πολιτικά τέτοιες λογικές, παρασυρόμενοι από τις πράγματι δύσκολες έως απελπιστικές συνθήκες που βιώνουμε, πως δεν υπάρχουν ’’ μαγικές λύσεις’’ και ‘’τζάμπα μάγκες’’.

Η κοινωνική συνοχή η αλληλεγγύη και ο αγώνας όλων για μια αυτοδύναμη Ελλάδα αποτελεί την προοπτική….

 

                                                                       Για τη Ν. Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας

Ο Γραμματέας

Γιάννης Χριστόπουλος