Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 19:59

Η ΛΑΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει “κάψιμο” του τρένου 

Τη σωστή και πλήρη επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου στην Καλαμάτα, χωρίς εξωπραγματικές και ύποπτες χρεώσεις, θέλει η Λαϊκή Ενότητα Μεσσηνίας. Κι εκφράζει την ανησυχία της για το αν οι διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλουν την επαναλειτουργία του προαστιακού ή ο σκοπός τους ήταν και είναι να "κάψουν" οποιαδήποτε προοπτική επαναλειτουργίας με το επιχείρημα ότι είναι μεγάλο το κόστος. 

Η ανησυχία της ΛΑΕ ενισχύεται από το γεγονός ότι στην ιστοσελίδα των μηχανοδηγών του ΟΣΕ "Το Στέκι της Ελξης" δημοσιεύθηκε καταγγελία στις 8 Ιανουαρίου, πως οι διοικήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, χρέωσαν με εξωπραγματικά ποσά τη συντήρηση και κυκλοφορία του προαστιακού της Καλαμάτας (το τμήμα της Μεσσήνης). «Η καταγγελία αυτή είναι πολύ σοβαρή και μας προξενεί εντύπωση ότι ουδείς αρμόδιος απάντησε από τις 8 Ιανουαρίου που δημοσιεύθηκε», παρατηρεί η ΛΑΕ Μεσσηνίας.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την έντονη ανησυχία της, διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι "το βαθύ σύστημα της νεοφιλελεύθερης  διαπλοκής", το οποίο έκλεισε το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου δεν θέλει την σωστή επαναλειτουργία του προαστιακού και κάνει ό,τι είναι δυνατόν όλα αυτά τα χρόνια για να εμποδίσει την επαναλειτουργία του. Επειδή η καταγγελία είναι πάρα πολύ σοβαρή, καλούμε την κυβέρνηση και ιδιαίτερα το αρμόδιο υπουργείο, καθώς και τις διοικήσεις των εταιρειών του ομίλου ΟΣΕ να απαντήσουν στη συγκεκριμένη καταγγελία και φυσικά να μην διανοηθούν να εμφανίσουν ως δικαιολογία για τη μη επαναλειτουργία του προαστιακού Καλαμάτας το εξωπραγματικό κόστος συντήρησης που οι ίδιοι χρέωσαν τη δοκιμαστική επαναλειτουργία του τμήματος της Μεσσήνης.

Η ΛΑΕ Μεσσηνίας απαιτεί την επαναλειτουργία του προαστιακού  σιδηροδρόμου Καλαμάτας σε όλη του τη διαδρομή και με σωστό τρόπο και χωρίς εξωπραγματικές χρεώσεις για τη συντήρηση και την κυκλοφορία  του. Δηλαδή και στο τμήμα Καλαμάτα - Αρις - Διαβολίτσι - Κυπαρισσία και στο τμήμα Καλαμάτα - Μεσσήνη.

Η ΛΑΕ Μεσσηνίας καλεί τους πολίτες και τους φορείς και πρώτα απ’ όλα τους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης, Οιχαλίας και Τριφυλίας, αλλά και την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας να κινηθούν δραστήρια και να απαιτήσουν την σωστή επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου».