Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010 07:02

Δ. Κουσελάς : Πολύ σύντομα οι αποφάσεις για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Γράφτηκε από την

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση προχωρά, με προσεκτικά βήματα, για την καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας, κινητής και ακίνητης, περιουσίας, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα τη δημιουργία πολύ σύντομα, ειδικού φορέα, ίσως και υφυπουργείου, όπως είπε, που θα συντονίζει αποτελεσματικότερα τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παντελή Οικονόμου, ο Δ. Κουσελάς παραδέχτηκε «έλλειψη συντονισμού μέχρι σήμερα, στην καταγραφή και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας» και πρόσθεσε ότι «στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις».

Οπως επεσήμανε, «με διαφάνεια και με γνώμονα την αναγκαία διάρθρωση της χώρας, πρέπει όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε τα δημοσιονομικά προβλήματα, αλλά και να διατηρήσουμε σταθερή ανάπτυξη, σε συνεργασία με ιδιωτικά κεφάλαια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και πάντα στο πλαίσιο της διασφάλισης του δημοσίου σε τομείς στρατηγικής σημασίας».

 «Πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι προχωράμε με προσεκτικά βήματα. Δεν έχουμε στόχο να ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία, δημιουργώντας νέα Βατοπέδια, αλλά να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος και του δημοσίου και των πολιτών», συμπλήρωσε ο κ Κουσελάς.

Από την πλευρά του, ο Π. Οικονόμου τόνισε την ανάγκη δημιουργίας μιας ενιαίας αρχής που θα κάνει, όπως είπε, πραγματική απογραφή της δημόσιας κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Πρόσθεσε δε ότι αν γινόταν λελογισμένη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, πολλά από τα μέτρα που προβλέπονται στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, ίσως δεν θα χρειάζονταν.

 «Μνημόνιο υπάρχει, αλλά όρος να παραιτηθούμε από την εφευρετικότητα δεν υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «από το νέο προϋπολογισμό που κατατέθηκε, λείπουν βασικά κεφάλαια και το μόνο που εμφανίζεται είναι κυρίως οι υποχρεώσεις της χώρας και οι ονομαστικοί στόχοι».

Ακόμα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι παραμένει άλυτο το πρόβλημα της αύξησης των εσόδων και πρόσθεσε ότι κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού πρέπει να μελετήσουμε εναλλακτικά μέτρα για τα έσοδα.

 

(ΑΠΕ)

   


NEWSLETTER