Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 08:30

Πέτσας με Νίκα την Τρίπολη για επιτάχυνση εμβολιασμών

Γράφτηκε από την
Πέτσας με Νίκα την Τρίπολη για επιτάχυνση εμβολιασμών

 

Σε συστράτευση στον αγώνα της πολιτείας, για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού εναντίον της Covid-19, κάλεσε τους αυτοδιοικητικούς οργανισμούς, τα στελέχη και το προσωπικό τους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, κατά τη σύσκεψη που είχε προχθές το πρωί, στην Τρίπολη, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι τα στοιχεία που προκύπτουν από την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας δείχνουν ότι υπάρχει ανάγκη να ενταθεί ο εμβολιασμός και μάλιστα στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

Αναφερόμενος ο Π. Νίκας από την πλευρά του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δήλωσε ότι με βάση τα καθημερινά στοιχεία παρατηρείται συνεχής άνοδος του αριθμού κρουσμάτων, με ενδεχόμενη συνέπεια -αν μέσω εμβολιασμών δεν ανακοπεί η πορεία αυτή- να διαγράφονται δυσοίωνες προοπτικές για τον ερχόμενο Αύγουστο, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

“Ο κόσμος θα πρέπει να προσέχει και -πρωτίστως- να εμβολιαστεί στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στην Περιφέρεια βαίνει αυξανόμενος σε καθημερινή βάση” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Κατά τη συνεργασία του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα, συζητήθηκαν και θέματα σχετικά με τη βελτίωση της λειτουργικότητας της δημόσιας διοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό έγινε αναφορά στο ζήτημα των μόνιμων στελεχών (διευθυντές και τμηματάρχες), στην ευρυθμία όσον αφορά τη λειτουργία του υπηρεσιακού και του πειθαρχικού συμβουλίου, αλλά και στην υποστελέχωση των υπηρεσιών λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στη  συνάντηση, τέλος, έγινε συζήτηση και σχετικά με το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών.


NEWSLETTER