Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 16:14

Χρυσομάλλης σε Θεοχάρη για μαρίνες και καταδυτικό πάρκο

Γράφτηκε από την
Χρυσομάλλης σε Θεοχάρη για μαρίνες και καταδυτικό πάρκο

Με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης με ατζέντα τα θέματα τουρισμού της Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο γραφείο του υπουργού, ο Μεσσήνιος βουλευτής είχε την ευκαιρία να θέσει στο σύνολό τους σημαντικά ζητήματα, αναφορικά με την αναπτυξιακή διάσταση του τουρισμού στο νομό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεσσήνιου βουλευτή: "Ο κ. Χρυσομάλλης είπε στον υπουργό πως δεν πρέπει να χαθεί καμία ευκαιρία για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μεσσηνίας στον τομέα του τουρισμού. Αντίθετα, θα πρέπει το υπουργείο να σταθεί ουσιαστικός αρωγός στη βελτίωση της τουριστικής ταυτότητας του νομού, τόσο σε επίπεδο τεχνικής υποστήριξης των φορέων της Μεσσηνίας όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Ο βουλευτής έθεσε στον υπουργό το ζήτημα της βελτίωσης, αναβάθμισης και αξιοποίησης της μαρίνας Πύλου, τόσο στο θαλάσσιο τμήμα της όσο και στη χερσαία ζώνη της, καθώς και της κατασκευής νέας μαρίνας μεγάλων σκαφών στην Καλαμάτα, με τον κ. Θεοχάρη να συμφωνεί ανεπιφύλακτα και να αναμένει την κατάθεση των σχετικών master plan από τις δημοτικές αρχές. Παράλληλα, ο Μίλτος Χρυσομάλλης ζήτησε να εξεταστεί και η κατασκευή μαρίνων σε Κορώνη και Καρδαμύλη, προκειμένου να απορροφήσουν την υψηλή επισκεψιμότητα σε ιδιωτικά σκάφη που ήδη παρατηρείται και ενισχύεται σταδιακά στο νομό.

Συζητήθηκε επίσης η δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην περιοχή της Μεθώνης και της Σαπιέντζας, σχέδιο που εκκρεμεί σχεδόν μια δεκαετία και αξιοποιεί το πλούσιο ενάλιο αρχαιολογικό υπόβαθρο της περιοχής, καθώς και η αδειοδότηση και δημιουργία καταδυτικού πάρκου και στον κόλπο του Ναβαρίνου στην Πύλο, ο οποίος διαθέτει πλούσια προστατευόμενα από Natura λιβάδια Ποσειδωνίας καθώς και νεότερα ναυάγια που προσελκύουν καταδυτικό τουρισμό. Και για τα δύο θέματα ο υπουργός συμφώνησε ανεπιφύλακτα.

Τέλος, ο Μίλτος Χρυσομάλλης έθεσε στον Χ. Θεοχάρη το ζήτημα του θεματικού τουρισμού στη Μεσσηνία, ειδικά δε του θρησκευτικού τουρισμού και του αγροτουρισμού. Στο επίκεντρο έθεσε την αναζήτηση χρήσεων σε σχέση με τον θεματικό τουρισμό για το Ανδρομονάστηρο αλλά και για άλλα θρησκευτικά μνημεία της Μεσσηνίας, ενώ ζήτησε από τον υπουργό να ενισχυθεί η προβολή της Μεσσηνίας μέσω του ΕΟΤ και να διευκολυνθούν οι προσπάθειες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του νομού να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους".


NEWSLETTER