Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 15:52

Ο Αλ. Χαρίτσης για την υπόθεση της Αγίας Σοφίας

Γράφτηκε από την
Ο Αλ. Χαρίτσης για την υπόθεση της Αγίας Σοφίας

 

“Πολύ μεγάλη πρόκληση για την παγκόσμια κοινότητα και τον χριστιανισμό, που επηρεάζει όχι μόνο τις ελληνοτουρκικές, αλλά και τις διεθνείς σχέσεις” χαρακτήρισε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, την απόφαση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8.

Χαρακτήρισε επίσης “χλιαρές” τις μέχρι στιγμής αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας, επισημαίνοντας πως “πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων”, ενώ κάλεσε “την κυβέρνηση Μητσοτάκη να θέσει με πολύ επιτακτικό τρόπο το ζήτημα στην ΕΕ εν όψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής και επιτέλους να προχωρήσει στο αίτημα ενεργοποίησης των κυρώσεων προς τη γείτονα, όπως έχουμε εδώ και μήνες επισημάνει”. Υπενθύμισε, δε, πως “η δυνατότητα αυτή των κυρώσεων είναι κάτι το οποίο επετεύχθη τον Ιούνιο του 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ” και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου: “Η Τουρκία δεν είναι απομονωμένη, όπως προσπαθούσε να μας πείσει η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα, κλιμακώνει με επικίνδυνο τρόπο την επιθετικότητά της προσπαθώντας να πρωταγωνιστήσει στην περιοχή και για αυτό πρέπει να υπάρξει η αντίστοιχη απάντηση τόσο από τη διεθνή κοινότητα όσο και από την ελληνική κυβέρνηση”.

Επεκτείνοντας την κριτική του προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και επί του μετώπου της οικονομίας, ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε ότι “η κατάσταση είναι χειρότερη από αυτή που τεχνητά παρουσιάζεται, η κοινωνία είναι σε απόγνωση και οι πολίτες ήδη βιώνουν με επώδυνο τρόπο τις συνέπειες της κρίσης, τις οποίες η κυβέρνηση μεγιστοποιεί με την πολιτική της. Στη λογική τού “βλέποντας και κάνοντας” με αποσπασματικά μέτρα, επιδότηση της ανεργίας και χωρίς στήριξη των επιχειρήσεων και της εργασίας”.


NEWSLETTER