Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 15:40

“Εθνική πρόταση” για ΠΟΠ ελιάς ζητεί ο Χαρίτσης

Γράφτηκε από την

Υπέρ της διαμόρφωσης “μιας κοινής, εθνικής πρότασης που θα προστατεύει την τοπική παραγωγή και θα ενισχύει την εθνική μας οικονομία”, τάσσεται για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και για το ελληνικό προϊόν της ελιάς Καλαμών, ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Εκτιμά ότι “η προσέγγιση της Ενωσης Μεσσηνίας κινείται σε μια κατεύθυνση ισορροπημένη και δίκαιη” κι επισημαίνει πως πρόκειται για “εθνικό ζήτημα και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε”.
Τις απόψεις αυτές εξέφρασε σε μήνυμα που έστειλε στην ευρεία τηλεδιάσκεψη για την ελιά Καλαμών και την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, με τη συμμετοχή πολλών φορέων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων των κομμάτων, από νομούς που παράγουν ελιά Καλαμών.
Στο μήνυμά του ο Αλ. Χαρίτσης αναφέρει: “Δυστυχώς λόγω προγραμματισμένης τηλεδιάσκεψης με συναδέλφους σας εκπροσώπους Επιμελητηρίων, δεν μπορώ να παρευρεθώ στη συνεδρίασή σας. Αυτό το διάστημα βρίσκομαι σε αλλεπάλληλες συσκέψεις με εκπροσώπους επαγγελματιών και επιχειρηματιών ώστε να συνδιαμορφώσουμε ρεαλιστικές και ουσιαστικές προτάσεις για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στις πρωτοφανείς δυσκολίες που διαμορφώνει η πανδημία του κορονοϊού. Σε σχέση με το ζήτημα του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας, θεωρώ ότι αυτό στο οποίο πρέπει να συμβάλουμε όλοι είναι η διαμόρφωση μιας κοινής, εθνικής πρότασης που θα προστατεύει την τοπική παραγωγή και θα ενισχύει την εθνική μας οικονομία. Πιστεύω ακράδαντα ότι τέτοια ζητήματα δεν προσφέρονται ούτε για εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων ούτε για αναζωπύρωση τοπικιστικών αντιπαραθέσεων. Σε αυτή τη λογική, θεωρώ ότι η προσέγγιση της Ένωσης Μεσσηνίας κινείται σε μια κατεύθυνση ισορροπημένη και δίκαιη. Πρόκειται άλλωστε για έναν φορέα που έχει την πιο βαθιά γνώση του θέματος, ήδη από το 1996, όταν και κατατέθηκε η αρχική αίτηση για το ΠΟΠ. Σας καλώ όλους, το αμέσως επόμενο διάστημα, με πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη για την επίλυση του ακανθώδους αυτού ζητήματος με γνώμονα το δίκιο αίτημα για την προστασία των προϊόντων μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και έναντι τρίτων χωρών που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν προς ίδιο όφελος τα πλεονεκτήματα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής. Ας κατανοήσουμε όλοι ότι πρόκειται για εθνικό ζήτημα και ας το αντιμετωπίσουμε ως τέτοιο’.