Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 11:16

Χρυσομάλλης σε Σταμπουλίδη για λαϊκές και μισθωτήρια συμβόλαια

Γράφτηκε από την
Χρυσομάλλης σε Σταμπουλίδη για λαϊκές και μισθωτήρια συμβόλαια


Το ζήτημα των λαϊκών αγορών και των μισθωτηρίων συμβολαίων των επιχειρήσεων απασχόλησε τον βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτο Χρυσομάλλη στη συνάντηση που είχε με τον γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, μαζί με τους βουλευτές Δωδεκανήσων Γιάννη Παππά, Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη και Πιερίας Ξενοφώντα Μπαραλιάκο.

Ο Μ. Χρυσομάλλης, σύμφωνα με ενημέρωση από το πολιτικό του γραφείο, και οι άλλοι βουλευτές έθεσαν το ζήτημα της ολικής αναδιαμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για το υπαίθριο εμπόριο (λαϊκές αγορές, πλανόδιοι και κυριακάτικες αγορές), ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα το σύνολο των παραγωγών και επαγγελματιών που απασχολούνται σε αυτό, καθώς και της τροποποίησης του υφιστάμενου πλαισίου του 2017 στο ενδιάμεσο διάστημα, σύμφωνα με όσα έχουν ζητήσει οι απασχολούμενοι στο υπαίθριο εμπόριο.
Επιπλέον, ετέθη από τους βουλευτές το θέμα της ρύθμισης με θεσμικό τρόπο της παράτασης των μισθωτηρίων συμβολαίων επιχειρήσεων, τα οποία λήγουν εν μέσω της πανδημίας. Οι βουλευτές ζήτησαν από τον γ.γ. αυτά να παραταθούν με νομοθετική ρύθμιση καθ’ όλη τη διάρκεια της ισχύος των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξαιρουμένων των περιπτώσεων όπου υπάρχουν διαφορές ως προς το μίσθωμα ή ο μισθωτής έχει χαρακτηριστεί ως κακοπληρωτής.
Ο κ. Σταμπουλίδης ενημέρωσε τους βουλευτές ότι τόσο το θέμα της αναδιαμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για το υπαίθριο εμπόριο όσο και η παράταση των μισθωτηρίων συμβολαίων για όσο καιρό ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας πρόκειται να αντιμετωπιστούν νομοθετικά στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο Μ. Χρυσομάλλης δήλωσε ότι ενημέρωσαν τον γ.γ. “τόσο για την ανάγκη αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο εν γένει, όσο και για την ανάγκη προστασίας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσα από τη θεσμική παράταση των μισθωτηρίων συμβολαίων. Οπως μας διαβεβαίωσε ο γ.γ. πολύ σύντομα και τα δύο θέματα θα αντιμετωπιστούν νομοθετικά, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στο πλευρό της επιχειρηματικότητας και ειδικά της μικρομεσαίας, σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η πανδημία”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER