Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 18:06

Ο Χαρίτσης για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας

Γράφτηκε από την
Ο Χαρίτσης για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας

 

“Χωρίς διασφάλιση της δημόσιας υγείας δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη” δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, στο “Πρώτο Πρόγραμμα” της ΕΡΤ.

“Κλάδοι όπως το λιανεμπόριο και η εστίαση βρίσκονται σε ένα άτυπο lockdown χωρίς να έχουν την αναγκαία στήριξη” ανέφερε τονίζοντας ότι “οι ενισχύσεις στην πανδημία δόθηκαν καθυστερημένα και άφησαν πολλούς εκτός”.

Υπογράμμισε ότι “η γενναία ρύθμιση του χρέους της πανδημίας είναι κεφαλαιώδης για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων” και “ειδικά τη στιγμή που 1 στις 4 επιχειρήσεις έχουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα, ενώ από την αρχή του νέου έτους θα πρέπει να αποπληρωθούν οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις”.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο ”πλήθος κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων που έχουμε κάνει εδώ και μήνες για όλα τα ζητήματα της ακρίβειας, από τις πρώτες ύλες και τις μεταφορές, μέχρι τα σούπερ μάρκετ και βεβαίως την ενέργεια, που συμπαρασύρει το σύνολο της οικονομίας”.

Ο Αλ. Χαρίτσης επέκρινε την κυβέρνηση ότι “στον προϋπολογισμό του 2022 που πρόσφατα κατατέθηκε στη Βουλή, δεν υπάρχει κανένα κονδύλι για την αντιμετώπιση του κύματος της ακρίβειας”, αντιπαραβάλλοντας την “πρόταση τριών σημείων του ΣΥΡΙΖΑ για ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και των ρυθμιστικών αρχών, ώστε να υπάρξει ρύθμιση των αγορών που είναι έρμαια των κερδοσκόπων ειδικά στο εμπόριο και στην ενέργεια, προγράμματα στήριξης των ευάλωτων στρωμάτων και των ενεργοβόρων επιχειρήσεων και μείωση φορολογικών υποχρεώσεων που σχετίζονται με την ενέργεια”.

Σημείωσε ότι “στον ΣΥΡΙΖΑ αγωνιζόμαστε πολλά χρόνια, ώστε η Ευρώπη να αντιμετωπίζει τις κρίσεις με επεκτατική πολιτική και όχι με μέτρα λιτότητας. Η άρση των δημοσιονομικών περιορισμών αλλά και η δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πολύ σημαντικές εξελίξεις που δείχνουν μια θετική μετατόπιση στην πολιτική της Ευρώπης” και κατέληξε: “Κάθε χώρα πρέπει να αξιοποιήσει αυτές τις ευκαιρίες και βέβαια να πιέσουμε ώστε αυτές οι αλλαγές να έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά, κάτι που δεν κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER