Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 08:37

Ο Πετράκος παίρνει αποστάσεις από ενδεχόμενη συμφωνία

Γράφτηκε από την

Πολύ δύσκολα θα ψηφίσει μια νέα συμφωνία ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος που δηλώνει σε κάθε ευκαιρία αντίθετος με τα μέτρα λιτότητας, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι “η συζήτηση των εναλλακτικών επιλογών που διαθέτει η χώρα, μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, επιβάλλεται να ανοίξει χωρίς δαιμονοποιήσεις και δογματισμούς”.

Ουσιαστικά ο κ. Πετράκος ακολουθεί πολιτικά την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και ζητεί διαγραφή του χρέους, τέλος στη λιτότητα και ρευστότητα στην ελληνική οικονομία.

Προχθές το βράδυ ο κ. Πετράκος δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook τα εξής:

“Στη βάση των τελευταίων εξελίξεων είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει «συμφωνία» προς όφελος του λαού και του τόπου. Η κυβέρνηση, υπό το βάρος των ιστορικών ευθυνών που έχει αναλάβει, πρέπει και μπορεί να αντιδράσει και θα αντιδράσει στις ιταμές μεθοδεύσεις των πιστωτών, εκπροσωπώντας γνήσια τη λαϊκή βούληση για απαλλαγή της χώρας από τα νεοαποικιάκα μνημονιακά δεσμά της κοινωνικής λεηλασίας.

Η προοπτική για μια συμφωνία, που θα βάζει τέλος στη λιτότητα, που θα δίνει στην αναγκαία ρευστότητα στην ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία και θα προβλέπει την αναγκαία βαθιά διαγραφή του αβίωτου χρέους, εντός του υφιστάμενου ασφυκτικού πλαισίου που θέτουν οι κυρίαρχες ευρωατλαντικές ελίτ, μοιάζει να απομακρύνεται περισσότερο παρά ποτέ.

Είναι ώρα ιστορικών αποφάσεων για την προοπτική του τόπου και το μέλλον του ελληνικού λαού. Η συζήτηση των εναλλακτικών επιλογών που διαθέτει η χώρα , μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, επιβάλλεται να ανοίξει χωρίς δαιμονοποιήσεις και δογματισμούς”.

Χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο "Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη είπε μεταξύ άλλων: 
"Μια πολύ κακή συμφωνία, για την οποία πιέζουν και εκβιάζουν οι δανειστές, θα είναι πολύ χειρότερη εξέλιξη από τη μη συμφωνία".