Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 11:47

Αθανασία Δρακοπούλου: Ποιος τραγουδάει και ποιος όχι Ι Εκδόσεις ΠΟΛΙΣ

Γράφτηκε από την
Αθανασία Δρακοπούλου: Ποιος τραγουδάει και ποιος όχι Ι Εκδόσεις ΠΟΛΙΣ

Πρόσωπα και όψεις της καθημερινότητας: Εννέα ιστορίες στις οποίες ο αφηγητής ή η αφηγήτρια καλείται να επιλέξει τι επιθυμεί ή, καλύτερα, τι αντέχει να κρατήσει μακριά από τη λήθη και τι όχι• ποια είναι η αλήθεια σε όσα διαδραματίζονται και πώς στέκεται κάθε φορά απέναντι σε αυτήν.

Η πρόσοψη ενός κτηρίου, το παράθυρο και το πρόσωπο πίσω από το τζάμι, το πρόσωπο σε μια φωτογραφία, το πρόσωπο του πατέρα, του φίλου, του κοριτσιού που φοβάται τον ερχομό ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου, το πρόσωπο του γείτονα. Ο χρόνος, πάντοτε αμείλικτος, έρχεται για να τα περιλάβει όλα. Σε τι ωφελεί να βλέπουμε τον χρόνο να κυλά; Μπορούμε να συλλάβουμε το πέρασμά του και τι είναι αυτό που του δίνει την κατεύθυνσή του;

 

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

Σελίδες: 192

 

Η Αθανασία Δρακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και σπούδασε τοπογράφος μηχανικός στην Πολυτεχνική Θεσσαλονίκης και κινηματογράφο στην Αθήνα. Δούλεψε για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση ως μοντέζ κι αργότερα ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Εχει δημοσιεύσει τις ποιητικές συλλογές Μετά το Βυθό και Εμπόριο Χρόνου στις εκδόσεις «Τρία Φύλλα» και έχει μεταφράσει βιβλία από τα Ιταλικά και τα Γαλλικά. Από τις εκδόσεις Πόλις έχει κυκλοφορήσει επίσης η συλλογή διηγημάτων της Μην Ξυπνάς το Νερό και ετοιμάζεται η ποιητική της συλλογή Ετοιμες Φράσεις.


NEWSLETTER