Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 10:22

Dior: “Τα μικρά βιβλία της μόδας”

Γράφτηκε από την
Dior: “Τα μικρά βιβλία της μόδας”

Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Η θεαματική άνοδος του Κριστιάν Ντιόρ στα ανώτερα στρώματα του παριζιάνικου κόσμου της μόδας είναι μια πραγματικά συναρπαστική ιστορία. Ανθρωπος των τεχνών με ένα σύγχρονο όραμα διαποτισμένο με τις παραδόσεις της γαλλικής υψηλής ραπτικής, στην πρώτη του κολεξιόν, το 1947, ο Ντιόρ λάνσαρε το New Look και έφερε πραγματική επανάσταση.

Το βιβλίο παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του Κριστιάν Ντιόρ, τους θριάμβους των κολεξιόν υψηλής ραπτικής στην πασαρέλα και στο κόκκινο χαλί και την πορεία του οίκου μόδας μετά τον θάνατό του. Μια πολύ προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή από φωτογραφίες σε συνδυασμό με το κείμενο της ειδικού στη μόδα Κάρεν Χόμερ αποτυπώνουν το ταξίδι μιας φίρμας που είναι γνωστή σήμερα ως η τελευταία λέξη της φινέτσας, της πολυτέλειας και της θηλυκότητας.

Μεταφραστής: Κωνσταντίνα Γεωργούλια.

Η Κάρεν Χόμερ είναι συντάκτρια μόδας και ευπώλητη συγγραφέας. Εχει εργαστεί ως αρθρογράφος για την εφημερίδα “The Times” και έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά “The Telegraph”, “Harpers & Queen”, “Elle”, “World of interiors” και “Vogue”. Είναι η συγγραφέας των “Τα μικρά βιβλία της μόδας: Dior, Little book of Gucci” και “Things a woman should know about style”. Ζει στο Λονδίνο.


NEWSLETTER