Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 14:21

"Ιδια η μάνα σου έγινες" της Κατερίνας Μανανεδάκη

Γράφτηκε από την
"Ιδια η μάνα σου έγινες" της Κατερίνας Μανανεδάκη

Τα βιβλία της Κατερίνας Μανανεδάκη έχουν όλα τύχει μεγάλης αποδοχής. Ο γρήγορος και άμεσος λόγος της, η αποτύπωση του γυναικείου τρόπου σκέψης και ψυχοσύνθεσης, τα επίκαιρα ερωτηματικά είναι κάποια από τα στοιχεία που τα κάνουν αμέσως ανάρπαστα.

 

Η γνωστή δημοσιογράφος επανήλθε με ακόμα ένα best seller... Και έναν παράτολμο τίτλο που... καμιά δε θέλει να ακούσει: "Ιδια η μάνα σου έγινες"!

Πόσο όμως αυτή η φράση, που στα αυτιά των νέων μητέρων ακούγεται σχεδόν τρομακτική, καμιά φορά τείνει να αποδειχθεί αληθινή και... όχι και τόσο προσβλητική;

Πόσα έχει να ανακαλύψει μια νέα και ταλαντούχα εργαζόμενη επιτυχημένη μάνα μόλις μείνει άνεργη λόγω κρίσης και μείνει "απλώς" νοικοκυρά; Τότε θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπη με τον αγώνα του καθημερινού νοικοκυριού, θα νιώσει να ζητάει επιβεβαίωση για τα όσα μέχρι σήμερα θεωρούσε δεδομένα, θα δει τη ζωή στην οικογένεια να αλλάζει. 

Τα τακούνια, τα στενά σακάκια και τα σεξιστικά σχόλια του άντρα αφεντικού θα δώσουν τη θέση τους στις φρεσκοστυμμένες πορτοκαλάδες και στην κουτάλα. Υπάρχει ζωή και μετά την απόλυση; Είχε λίγο δίκιο η μάνα της σε όλα όσα έλεγε; Στο "ευχαριστώ" που ζητούσε; Στην τρυφερότητα που είχε ανάγκη;

Για όλες όσες θυμήθηκαν τα λόγια της μάνας τους, έστω και αργά, η Κατερίνα Μανανεδάκη τολμά να αναλύσει ένα θέμα ακανθώδες: τη σχέση μάνας - κόρης. Μια σχέση που ισορροπεί ανάμεσα στην αγάπη και στο θυμό, τα απωθημένα και την ανταγωνιστικότητα, όμως ταυτόχρονα; Την πιο ωραία σχέση του κόσμου...

Απόσπασμα από το βιβλίο: "Αναστενάζω και για χιλιοστή φορά αναρωτιέμαι τι λάθη έχω κάνει και εξακολουθώ να κάνω στην ανατροφή της. Την αγαπάω τόσο πολύ, τη λατρεύω, είναι η ζωή μου, την είχα σαν αληθινή κουκλίτσα όταν ήταν κοριτσάκι, με τα ροζ ρουχαλάκια της και τα πολύχρωμα κοκαλάκια της, στιγμή δε χαλάρωνα όταν την πήγαινα στην παιδική χαρά... Σαν τρελή έτρεχα να προλάβω και τη δουλειά και το σχολείο της και το μπαλέτο της και το πιάνο της και τα γαλλικά της. Μέχρι και κουλουράκια έφτιαξα δύο φορές όταν ήταν μικρή, κάλεσα και τρεις συμμαθήτριές της να ζυμώσουν όλες μαζί, να παίξουν, να διασκεδάσουν... Τα τελευταία χρόνια όμως... νιώθω τύψεις". 

H Κατερίνα Μανανεδάκη είναι δημοσιογράφος. Εχει δουλέψει στο MEGA Channel, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στο Star Channel και στον περιοδικό Τύπο, σε εκδόσεις υψηλής αναγνωσιμότητας και κυκλοφορίας. Από τις εκδόσεις "Λιβάνη" κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της: "Εχετε μήνυμα στο κινητό σας", που πρόκειται να γίνει κινηματογραφική ταινία, "Διαζύγιο αλά Ελληνικά", "Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες!", το οποίο έχει μεταφραστεί ήδη στα γερμανικά, "Ουουου μοιχεύσεις"!, "Στο μεγάλο κρεβάτι της Show biz", "Μάμα 2" και ο "Μπαμπάς στον κόσμο του!", καθώς και τα παιδικά "Παλιά επαγγέλματα", "Ζωντανέψτεεε...!" και "Ο Βίτα και η Μίνη κυνηγούν μια βιταμίνη", που όλα έχουν γίνει μπεστ σέλερ".

 

Κατερίνα Μανανεδάκη

"Ιδια η μάνα σου έγινες"

Εκδόσεις "Λιβάνη"

Ετος έκδοσης: 2013

Σειρά: "Ελληνική λογοτεχνία"

Σελίδες: 314

 

Τιμή: 12,50 ευρώ με ΦΠΑ


NEWSLETTER