Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 18:08

Ευδοκία Ποιμενίδου: «Ο δράκος που έφαγε τα παραμύθια»

Γράφτηκε από την
Ευδοκία Ποιμενίδου: «Ο δράκος που έφαγε τα παραμύθια»

 

Από τις εκδόσεις Γράφημα

Δεν τον ήθελαν στην παρέα τους, γιατί πετούσε φλόγες από τα ρουθούνια του και τους τσουρούφλιζε. Το έκανε από κακία; Μήπως ήταν το μόνο που ήξερε να κάνει; Δεν τους ένοιαζε. Απλά, δεν τον ήθελαν για φίλο. Δεν τους άρεσε η όψη του.

Εκείνος ένιωθε μόνος και θυμωμένος. Ήθελε να τους τιμωρήσει.

Ένα παραμύθι που μιλά, με λόγο αλληγορικό, για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή του άλλου και τις σχέσεις των μικρών παιδιών.

 

Παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο Επιπρόσθετες Πληροφορίες

 

Η Ευδοκία Ποιμενίδου γεννήθηκε ένα απριλιάτικο πρωινό στην Ξυλαγανή της Ροδόπης. Μεγάλωσε ακούγοντας από τη γιαγιά της παραμύθια για δράκους, νεράιδες και βασιλόπουλα. Σπούδασε νηπιαγωγός κι αποφάσισε να μην περάσει ούτε μια μέρα χωρίς να πει στα παιδιά της παραμύθι. Τώρα, γράφει βιβλία, αφηγείται ιστορίες και μεταμορφώνεται σε γιαγιά παραμυθού για χάρη των παιδιών, όταν την καλούν σε μικρές τάξεις στα σχολεία. Διασκεδάζει σκαρώνοντας ιστορίες και παραμύθια με τους μικρούς ακροατές της. Τα βραβεία της τα έχει στο πάνω ράφι της βιβλιοθήκης για να της θυμίζουν ότι πρέπει να συνεχίσει να ονειρεύεται νεράιδες, δράκους και βασιλόπουλα. Ο σύζυγός της, Χρήστος Χατζηδημητρίου, τα παιδιά της, τα εγγόνια της και η μανούλα τους, είναι οι πρώτοι που ακούνε τις ιστορίες της και τη στηρίζουν με την αγάπη τους. Ζει στη Λάρισα και συχνάζει σε Σχολεία και βιβλιοθήκες, κουβαλώντας παντού τα παραμύθια της.

 


NEWSLETTER