Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 10:28

Γιάννης Κατσάρας: "Η Aβυσσος"

Γράφτηκε από την

Ένα δοκίμιο γραμμένο για την εποχή μας και την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση.

Κύριος άξονας της, η Τεχνολογία και η συνολική μετάβαση σε ένα νέο καθεστώς κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής κατάστασης. Η meta-verse ή αλλιώς μετα-συμπαντική πραγματικότητα εισάγει νέες συνθήκες ζωής στις οποίες καλούμαστε να προσαρμοστούμε και να αυτο-προσδιοριστούμε ως πολίτες, χρήστες, καταναλωτές και άνθρωποι. Το κείμενο στο σύνολό του προσεγγίζει με λεπτομέρειες την αβεβαιότητα που ζούμε στις αρχές του 21ου αιώνα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε για να φτάσουμε στην επόμενη φάση.

Υπάρχουν πολλοί κόσμοι στο πλαίσιο που ζούμε και η αλλαγή είναι σαρωτική, αλλά όχι και ίση προς αυτούς που επηρεάζονται. Θέλουμε χρόνο για μία υπέρβαση που περιλαμβάνει ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, για το οποίο είτε θα συμπράξουμε συνειδητά ή θα υποταχθούμε με φόβο και απάθεια. Οι πτυχές των ζητημάτων που εγείρονται είναι σύνθετες και ο αναγνώστης οφείλει να προβληματιστεί για το σήμερα και το κοντινό αύριο.

Από τις εκδόσεις "Ακακία"


Ο Γιάννης Κατσάρας γεννήθηκε στην Καλαμάτα όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο De Montfort του Λέστερ. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διπλωματική Ακαδημία του Λονδίνου (DAL) με πρώτο μεταπτυχιακό στις Διπλωματικές Σπουδές και δεύτερο στην Επικοινωνιών Νομοθεσία και Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Westminster, Λονδίνο. Aκολούθως μετέβη στο Παρίσι, στο Τμήμα Γαλλικού Πολιτισμού της Σορβόννης, όπου μελέτησε τη Γαλλική γλώσσα και Λογοτεχνία. Ασχολείται με τη συγγραφή,την έρευνα, την Πολιτική ανάλυση και την αρθρογραφία.