Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016 15:35

Πολιτιστικές - ναυτικές εκδηλώσεις στον Αγιο Ανδρέα Λογγάς

Πολιτιστικές - ναυτικές εκδηλώσεις διοργανώνουν στον Αγιο Ανδρέα Λογγάς ο Δήμος Μεσσήνης και η Δημοτική Ενότητα Αίπειας, σε συνεργασία με το Λιμενικό Τμήμα Κορώνης, τους τοπικούς συλλόγους και επαγγελματίες της περιοχής. 

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Κυριακή 31 Ιουλίου 9 μ.μ. αγιασμός στο Λιμάνι του Αγίου Ανδρέα, ομιλίες, κατάθεση στεφάνων εις μνήμη του «Αφανούς ναύτη». Στις 9.30 μ.μ. συναυλία από την Φιλαρμονική του Δήμου Μεσσήνης. Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής και περίπτερα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Αίπειας.

Δευτέρα 1 Αυγούστου στις 8 μ.μ. καθαρισμός της παραλιακής ζώνης από μαθητές του Πολιτιστικού Συλλόγου Αίπειας, καθαρισμός του Λιμανιού από δύτες της περιοχής. Στις 9.30 μ.μ. χορωδία από τη Θεατρική Ομάδα «Οδύσσεια», στις 10 μ.μ. παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα της «Οδύσσειας», βαρκαρόλα από τους επαγγελματίες αλιείς της περιοχής.

Τρίτη 2 Αυγούστου στις 8 μ.μ.: "Δημιουργούμε όλοι μαζί ζωγραφίζοντας για τη θάλασσα" από μαθητές του Πολιτιστικού Συλλόγου Αίπειας. Στις 9:30 μ.μ. παραδοσιακοί και σύγχρονοι χοροί από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αίπειας.

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με ζωντανή μουσική και χορούς από το Σύλλογο Γυναικών Πεταλιδίου.

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 9 μ.μ. Βραδιά Σαρδέλας - προσφορά των επαγγελματιών του Αγίου Ανδρέα. Στις 10 μ.μ. ελληνική μουσική βραδιά με τον dj Μάριο. Την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. απαγγελία ποιημάτων με θέμα τη θάλασσα, στις 10 μ.μ. συναυλία με τους Red House.

Το Σάββατο 6 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ. παραδοσιακοί χοροί από τον Χορευτικό Ομιλο Δήμου Μεσσήνης, στις 10:30 μ.μ. ελληνική μουσική βραδιά με τον dj Ραφαήλ. 

Την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 10 το πρωί άφιξη ιστιοπλοϊκών σκαφών από τους Ναυτικούς Ομίλους "Αίολος" Καλαμάτας, "Ποσειδών" Καλαμάτας - Πύλου Νέστορος. Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 μ.μ. επίδειξη και εκμάθηση ιστιοπλοΐας σε παιδιά και επισκέπτες με αφετηρία και λήξη το λιμάνι του Αγίου Ανδρέα. Επαγγελματικά Ιστιοφόρα θα πραγματοποιούν δωρεάν βόλτες στη θάλασσα. Στις 7 μ.μ. απονομή επάθλων, στις 9 μ.μ. συναυλία στο Θεατράκι Λογγάς από την Α.Ε. Λογγάς.

Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ.. πάρτι με dj στη βόρεια παραλία του Αγίου Ανδρέα. Την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. συναυλία με το Γιάννη Μουτεβελή και την Αλίκη Σκαλέα.