Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 17:18

Παρουσιάστηκε το βιβλίο για τη “Νεοκλασική Αρχιτεκτονική στην Καλαμάτα»

Παρουσιάστηκε το βιβλίο για τη “Νεοκλασική Αρχιτεκτονική στην Καλαμάτα»

Το βιβλίο «Νεοκλασική Αρχιτεκτονική στην Καλαμάτα» της αρχιτέκτονος και ομότιμης καθηγήτριας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Καίτης Δημητσάντου - Κρεμέζη παρουσιάστηκε χθες βράδυ  στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, από το Βιβλιοπωλείο Κονταργύρη. 

Για το βιβλίο, που μόλις κυκλοφόρησε από την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών και αναφέρεται στον αστικό χαρακτήρα της Καλαμάτας ανάμεσα στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα, μίλησαν οι: Σταύρος Μπένος πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, πρόεδρος του Σωματείου "Διάζωμα", Γιώργος Παπαδόπουλος - Τετράδης δημοσιογράφος, Μάρω Καρδαμίτση - Αδάμη ομότιμη καθηγήτρια ΕΜΠ, Ελένη Αλεξάνδρου αρχιτέκτων, επίκουρος καθηγήτρια ΕΜΠ και η συγγραφέας.

Το βιβλίο διατίθεται στα γραφεία της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Τα έσοδα από τις πωλήσεις προορίζονται για την ενίσχυση του έργου των ανασκαφών και των αναστηλώσεων στην Αρχαία Μεσσήνη. Η τιμή του είναι 25 ευρώ (λιανική πώληση). Η Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών είναι στην οδό Ψαρομηλίγκου 33, στην Αθήνα (τηλ. 210 3251481, damophon@gmail.com, www.ancientmessene.gr).