Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 08:16

Οι Μανιάτες τίμησαν τον Σταύρο Μπένο (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Οι Μανιάτες τίμησαν τον Σταύρο Μπένο (φωτογραφίες)

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, η κοπή πίτας του Συλλόγου Μανιατών Καλαμάτας. Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου "Διάζωμα", πρώην υπουργός.

Παρευρέθηκαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δυτικής Μάνης Γιώργος Αρ. Κομπότης, η πρόεδρος του Δ.Σ. Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας και ο γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας και Μανιάτης Παναγιώτης Μπαζίγος.

Ο Στ. Μπένος πρότεινε στο Σύλλογο Μανιατών να εκπονήσει το "Διάζωμα" δωρεάν μελέτη που θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για το πρόγραμμα "ΤΑΠ-ΤΟΠ Πολιτιστική Διαδρομή", ένα πρόγραμμα που θα τρέξει αρχές Μαρτίου και έχει να κάνει με τη συνεργασία των τοπικών επιχειρήσεων με σκοπό την προβολή της περιοχής. Ο σύλλογος θα έρθει σε επαφή και με το Δήμο Δυτικής Μάνης, ώστε η Μάνη να εκμεταλλευθεί αυτό το πρόγραμμα και τη δωρεά της μελέτης.

Στον υπουργό και στους κυβερνητικούς βουλευτές τέθηκε το επίκαιρο θέμα των δασικών χαρτών που έχει φέρει τεράστια αναστάτωση στη Μάνη και δόθηκαν δεσμεύσεις για παρεμβάσεις.

Η πρόεδρος Αμαλία Ρουτζούνη - Νίκα και τα μέλη του συλλόγου ευχαρίστησαν όλους για τη στήριξη.

* Οι φωτογραφίες είναι του Φώτη Κουτρουμπή


NEWSLETTER