Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 07:56

Διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένων στο χορό στην Καλαμάτα

 

Διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένων στο χορό πραγματοποιεί το Τμήμα Καλαμάτας του Διεθνού Συμβουλίου Χορού - UNESCO, την Παρασκευη 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου στο Μέγαρο Χορού, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού στις 29 του μήνα.

Στις 28 Απριλίου, στις 9.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής παρουσίασης του ελληνικού χορού, από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, σε σκηνοθεσία Ολγας Αλεξανδροπούλου και Κώστα Χαλκιά. Θα ακολουθήσει απονομή βραβείων και υποτροφιών σε μαθητές σχολείων της Καλαμάτας, που διαγωνίστηκαν σε Εκθεση σχετικά με το χορό.

Στις 29 του μήνα, θα παραδίδονται δωρεάν μαθήματα χορού από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, από 19 δασκάλους χορού της πόλης που μετέχουν αφιλοκερδώς. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί ελληνική βραδιά - χοροεσπερίδα στο κέντρο "Κουκούτσης", που θα περιλαμβάνει διαγωνισμό σε χασάπικο και ζεϊμπέκικο.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας, οι οργανωτές κάλεσαν τον κόσμο της πόλης να μετάσχει στις εκδηλώσεις, ιδιαίτερα τους ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί με το χορό. Οπως σημείωσαν, στόχος του Τμήματος είναι να επεκτείνει, να διαδώσει το χορό στο κοινό της Καλαμάτας.

Για τις εκδηλώσεις του διημέρου ενημέρωσαν η πρόεδρος της "Φάρις" Αναστασία Μπελογιάννη και από το Τμήμα Καλαμάτας του Διεθνού Συμβουλίου Χορού - UNESCO, ο πρόεδρος Θωμάς Παλάντζας, οι αντιπρόεδροι Γιάννης Χατζηανόπουλος και Κώστας Σιάχος, ο γ.γ. Ηλίας Παρθένιος, η αναπληρώτρια γ.γ. Λίνα Καλαποθάκη, η ταμίας Ξένια Γεωργάρα και η αναπληρώτρια ταμίας Ρούλα Πουλάκου.

Παρατήρησαν πως είναι η πρώτη εκδήλωση που οργανώνει το Τμήμα, επεσήμαναν ότι οι εκδηλώσεις διήμερο γιορτής για όλο τον κόσμο και σημείωσαν πως στοχεύουν στην καθιέρωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού.

Για την εκδήλωση της πρώτης ημέρας, της Παρασκευής 28 του μήνα, διατίθενται δωρεάν προσκλήσεις από σχολές χορού και το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους θα έχουν προσκλήσεις.