Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 14:53

Η "Λωξάντρα" έκανε πρεμιέρα από το ΜΕΘ

Γράφτηκε από την
Η "Λωξάντρα" έκανε πρεμιέρα από το ΜΕΘ

Θερμό χειροκρότημα απέσπασε η νέα παραγωγή του ΜΕΘ “Λωξάντρα” της Μαρίας Ιορδανίδου σε θεατρική διασκευή Ακη Δήμου, την Πέμπτη το βράδυ.

Η παράσταση δόθηκε στο Κάστρο Καλαμάτας και θα συνεχιστεί ως την Κυριακή στις 9.30 μ.μ. 

Στην παράσταση αυτή έλαβαν μέρος 35 άτομα, ερασιτέχνες ηθοποιοί, νέοι και παλιότεροι, παιδιά, μουσικοί οι οποίοι έπαιζαν ζωντανά στη σκηνή, ενώ το κοινό είδε και Καραγκιόζη, από τον νεαρό Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο.

Ο Περικλής Αλμπάνης, ο οποίος είχε τη σκηνοθεσία, εμπιστεύτηκε τον κεντρικό ρόλο στη Μαρία Λαζάρου, η οποία έφερε εις πέρας το δύσκολο έργο που της ανατέθηκε. Ο πολυπληθής θίασος μετείχε επίσης στις πολλές εναλλαγές σκηνικών, τα οποία είχε σχεδιάσει και ζωγραφίσει ο Βενετσάνος Μπαλόπουλος. 

Η υπόθεση παρακολουθεί τη ζωή της Λωξάντρας από την ώριμή της ηλικία, ως το τέλος της. Ταυτόχρονα, ο θεατής βλέπει και τα όσα ιστορικά γεγονότα συμβαίνουν το διάστημα αυτό, γεγονότα που έχουν στιγματίσει τη χώρα μας. 

Οι σκηνές που περιείχαν τα γνωστά σμυρνέικα τραγούδια και εκείνες όπου η Λωξάντρα φτάνει προς το τέλος της, ήταν αυτές που προκάλεσαν συγκίνηση. Πολύ ωραία παρουσία ήταν και η έφηβη Μελιάννα Μάκαρη, ακόμα και στο βουβό ρόλο της.

Ενα τιμητικό αναμνηστικό στον Περικλή Αλμπάνη πρόσφερε στο τέλος της υπόκλισης η Ενωση Μικρασιατών Μεσσηνίας, ενώ ο Σύλλογος Μικρασιάτες Καλαμάτας προσέφερε χειροποίητα παραδοσιακά γλυκά στους θεατές.


NEWSLETTER