Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 09:53

Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας στο Πάρκο Σιδηροδρόμων 

Γράφτηκε από την

 

Το 10ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας θα γίνει στις 27, 28, 29 και 30 Ιουλίου, στο Πάρκο των Σιδηροδρόμων Καλαμάτας.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν και το πρόγραμμα θα αρχίζει στις 7 μ.μ. κάθε μέρα.


Στο περσινό Φεστιβάλ Δρόμου συμμετείχαν πάνω από 150 Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες, 60 εθελοντές και το παρακολούθησαν πάνω από 12.000 άτομα.
Σκοπός του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι να προωθήσει τη δημιουργικότητα των νέων, μέσω πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και να συμβάλει στην ανάπτυξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του νομού Μεσσηνίας.

Το Φεστιβάλ είναι μια διεθνής εθελοντική διοργάνωση, την οποία διοργανώνει η Κ.Α.ΝΕ. και συνδιοργανώνουν η Περιφερεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σύλλογοι, φορείς και ομάδες της πόλης.
Φέτος θα έχει πάνω από 20 παράλληλες δραστηριότητες που συνδυάζουν τη νεανική δημιουργία, τη διαγενεακή συνεργασία και τη διατήρηση πολιτισμικής παράδοσης του νομού. Ετσι, θα παρουσιαστούν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορευτικά σύνολα, αθλητικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και νέους, προβολές ταινιών μικρού μήκους και video art, ζωγραφική, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και περιβαλλοντικό περίπτερο. Επίσης θα δοθεί βήμα σε νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες και αθλητές.