Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 16:34

Τα αποτελέσματα του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, που έγινε με στόχο να προαγάγει τη λογοτεχνική έκφραση, να ενθαρρύνει την ενασχόληση με τα διαφορετικά λογοτεχνικά είδη και να δώσει ώθηση σε νέους Μεσσήνιους δημιουργούς να ασχοληθούν με τη δημιουργική γραφή. 

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα και κατοικούν ή κατάγονται από τη Μεσσηνία, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας. Το θέμα ήταν ελεύθερο και ο κάθε υποψήφιος μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα ή περισσότερα σκέλη του Διαγωνισμού. Τα έργα έπρεπε να είναι αδημοσίευτα και δημιουργήματα ενός μόνο συγγραφέα. Από τις 100 και πλέον συμμετοχές που υποβλήθηκαν, 78 πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής και δόθηκαν προς αξιολόγηση στην κριτική επιτροπή.  

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Ποίηση: Α’ Βραβείο: Δημοσθένης Μιχαλακόπουλος Καλαμάτα, για την ποιητική συλλογή «Μικρές αφηγήσεις». Β’ Βραβείο: Γεώργιος Κουρλέτης Καλαμάτα, για την ποιητική συλλογή «Διαρκώς χάνουμε Τροίες». Γ’ Βραβείο: Βασίλειος Χάντζος Καλαμάτα, για την ποιητική συλλογή «Τρισάγιος σε πέντε πράξεις». Α’ έπαινος: Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Πύργος Τριφυλίας (καταγωγή), για την ποιητική συλλογή «Κωπηλάτης ηλιαχτίδων».

Διήγημα: Α’ Βραβείο: Νίκος Ι. Καρμοίρης Καλαμάτα, για το έργο «Εγώ πρώτος». Β’ Βραβείο: Κασσιανή Κατσογιάννη Καλαμάτα, για το έργο «Εκπλήρωση». Γ’ Βραβείο: Δήμητρα Καπελούζου Φιλιατρά, για το έργο «Ενα σακουλάκι σταφίδες». Α’ έπαινος: Χαρά Κουλοπούλου Θουρία Μεσσηνίας, για το έργο «Οι λέξεις των ανθρώπων». Β’ έπαινος Τίνα Κουτσουμπού Καλαμάτα, για το έργο «Συμπόσιο στην αυλή του Τιμοφάνη».

Θεατρικό έργο: Α’ βραβείο: Ντίνα Πλατανιά - Μαστοράκη Καλαμάτα, για το έργο «Ενας θλιβερός μονόλογος". Β’ βραβείο Νίκος Παναγιωτόπουλος Καλαμάτα, για το έργο «Το λουκέτο».

Δοκίμιο: η Επιτροπή έκρινε ότι καμία από τις υποβληθείσες συμμετοχές σε αυτήν την κατηγορία δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις βράβευσης.

Η απονομή των διακρίσεων θα γίνει την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου σε ειδική τελετή στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι: Τιτίκα Καραβία επίκουρη καθηγήτρια Θεωρίας της Λογοτεχνίας και διδακτικής νεοελληνικών λογοτεχνικών κειμένων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αγγελος Λάππας φιλόλογος - λογοτέχνης, πρόεδρος της Ενωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων, Ευαγγελία Κυλιντηρέα φιλόλογος.