Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 08:09

Θερμό χειροκρότημα για τα «Επείγοντα περιστατικά» της ομάδας “Fraction”

Γράφτηκε από την
Θερμό χειροκρότημα για τα «Επείγοντα περιστατικά» της ομάδας “Fraction”

 

Ενθουσιώδες χειροκρότημα κέρδισε την Κυριακή το βράδυ η νέα θεατρική ομάδα της Καλαμάτας, "Fraction", η οποία ανέβασε με επιτυχία την παράσταση «Επείγοντα περιστατικά» σε κείμενα του Αρκά.

Το έργο αποτελείται από δύο τμήματα, το πρώτο από το «Εχθροί εξ αίματος» και το δεύτερο από το «Βιολογικός μετανάστης». Με πολύ χιούμορ, ειρωνεία, άμεσο, σύγχρονο λόγο και δηλητηριώδεις ατάκες, τα όργανα δύο οργανισμών συνομιλούν μεταξύ τους, αποτελώντας έτσι μια μικρογραφία ολόκληρης της κοινωνίας μας. Μέσα από την πένα του Αρκά ο θεατής θα αναγνωρίσει πολλές τρομακτικές κοινωνικές – πολιτικές καταστάσεις της εποχής και θα προβληματιστεί ... για το ευ ζην του! Η ομάδα έκανε μια πολύ έξυπνη επιλογή για το πρώτο της έργο, ενώ η λιτή παρουσίαση είναι κάτι που κρατάει το θεατή προσηλωμένο στο διάλογο. Κωμικό, πρωτοπόρο, αλλά και συγκινητικό, άγγιξε τους θεατές, όπως έδειξε η πρεμιέρα.  

Οι παραστάσεις συνεχίζονται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας έως και την Παρασκευή στις 9.30 μ.μ. Οι συντελεστές είναι οι: σκηνοθεσία: Σπύρος Ρουμελιώτης, σκηνικά: Βασίλης Μπιτσώνης και Δημήτρης Μπιτσώνης, ήχος - φώτα: Χρήστος Κουτσαϊμάνης, βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρία Θεοδωρακάκου – Γωγώ Μπελογιάννη. Παίζουν με σειρά εμφάνισης: “Εχθροί εξ’ αίματος”: Γωγώ Μπελογιάννη, Βασίλης Μπιτσώνης, Κώστας Κουτσουμπός. “Βιολογικός μετανάστης”: Μαρία Θεοδωρακάκου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Σπύρος Ρουμελιώτης, Κώστας Κουτσουμπός.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 15 ετών. Οι τιμές εισιτηρίων έχουν ως εξής: 10 ευρώ για ενήλικες, 8 ευρώ το εφηβικό, φοιτητικό, πολυτέκνων και ανέργων, με την προσκόμιση στον έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών και της κάρτας ανεργίας. Η προπώληση γίνεται: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, “Makers”, “Οναρ”, “Κονταργύρη”. 

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER