Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 13:44

Αφιέρωμα στην ιστορία της τζαζ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Βραδιά αφιερωμένη στην ιστορία της τζαζ οργανώνουν την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. τo μπαρ “Blue Note” (Αριστομένους 34-36, Καλαμάτα) και το βιβλιοπωλείο “Βιβλιόπολις”, με καλεσμένο ομιλητή τον Άγγελο Γαβριήλ.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης.

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ο Άγγελος Γαβριήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε κιθάρα με τον Ανδρέα Παλαιολόγο και θεωρητικά στο ωδείο Athenaum. Από το 1980 άρχισε να εργάζεται ως μουσικός και μέχρι σήμερα έχει διδάξει κλασική και jazz κιθάρα, αρμονία, αυτοσχεδιασμό και ιστορία της jazz σε πολλά ωδεία και μουσικές σχολές. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την

Ελλάδα και έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με την κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των μουσικών συνόλων "Σύνολο μουσικής μπαρόκ", "Μουσικό σύνολο Άρια" και "Shakespeare ensemble" καθώς και συνεργάτης του περιοδικού της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών "Πολύτονο" στο οποίο αρθρογραφούσε με θέμα την ιστορία της Jazz. Έχει συνεργαστεί με τη Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" στον 15ο κύκλο διαλέξεων, όπου μίλησε για τις ρίζες της jazz και την μουσική της Δυτικής Αφρικής. Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Συνοπτική ιστορία της Jazz" (εκδόσεις Νάκας) και "Μέθοδος κιθάρας για αρχαρίους" (εκδόσεις Φαγκότο).