Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 07:51

Το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την Κυριακή στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την Κυριακή στην Καλαμάτα

 

 

Χορευτικά Σόλι από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26 Ιουλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας.

Θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις, στις 12.00, στη 13.00 και  στις 14.00 σε μια εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”.

Ο χορός θα δώσει το δικό του ξεχωριστό στίγμα στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή χορευτών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια σειρά από χορευτικά σόλι που θα παρουσιαστούν -για πρώτη φορά- σε εσωτερικούς χώρους αρχαιολογικών μουσείων. Ως μια συνομιλία κίνησης και ακινησίας, οι χορευτές θα διηγηθούν καινούριες ιστορίες πάνω σε χορογραφίες των ίδιων αλλά και των Ιωάννας Πορτόλου, Γιάννη Νικολαΐδη και Κωνσταντίνου Ρήγου.

Συντελεστές: Χορογραφία: Έλτον Ντιμρότσι. Χορεύει ο Έλτον Ντιμρότσι. Μουσική: Conrad Steinmann. Κοστούμι: Dante.

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. (Προκρατήσεις ΕΔΩ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού  συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η προσέλευση και η αποχώρηση από το χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.


NEWSLETTER