Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 08:20

Διήμερο σπουδαίων συναυλιών στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Διήμερο σπουδαίων συναυλιών στην Αρχαία Μεσσήνη


Διήμερο σπουδαίων συναυλιών στην Αρχαία Μεσσήνη, στο πλαίσιο του θεσμού “Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Σήμερα Σάββατο το ανδρικό φωνητικό σύνολο Meizon Ensemble από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τραγουδάει στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης στις 7.30 μ.μ. συνθέσεις κοσμικής αλλά και θρησκευτικής μουσικής, γραμμένες ή μεταγραμμένες ειδικά για ανδρικές φωνές a cappella. Την dream team των ελλήνων μονωδών διευθύνει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.
Συντελεστές: Α Τενόροι: Χριστόπουλος Ιωάννης, Πλατανιάς Μιχάλης, Ζαμπούνης Κων/νος.
Β Τενόροι: Πρίφτης Παναγιώτης, Ζουλιάτης Σταύρος, Νάκης Γεώργιος, Μπουρίκας Εμμανουήλ.
Βαρύτονοι: Λαζάρου Αναστάσιος, Κοντέλλης Ιωάννης, Πλατανιάς Δημήτριος.
Μπάσοι: Αϊβαλιώτης Θεόδωρος, Λούτας Αλέξανδρος, Δημακόπουλος Βασίλειος.
Μουσική Διεύθυνση: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.
Αύριο Κυριακή στις 8.30 μ.μ. η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει, επίσης στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, ρεσιτάλ με έργα του Μίκη Θεοδωράκη .
Η Εθνική Λυρική Σκηνή, γιορτάζοντας την συμπλήρωση 95 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη (1925), διοργανώνει σειρά συναυλιών προς τιμήν του.Οι τέσσερις χαρισματικοί, καταξιωμένοι και αναγνωρισμένοι για την καλλιτεχνική τους προσφορά, ερμηνευτές, Ρίτα Αντωνοπούλου, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ζαχαρίας Καρούνης και Μπέττυ Χαρλαύτη, επικυρώνουν με τον καλύτερο τρόπο την διαχρονικότητα των μηνυμάτων της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, μεταλαμπαδεύοντας το βαθύτερο νόημά τους στις νεότερες γενιές.
Μαζί τους στο πιάνο, ο ενορχηστρωτής και Υπεύθυνος της Μουσικής Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννης Μπελώνης, στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη για περισσότερο από μια δεκαετία.
Συντελεστές: Τραγούδι: Θοδωρής Βουτσικάκης Πιάνο: Γιάννης Μπελώνης
* Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.
* Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.
* Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η προσέλευση και η αποχώρηση από το χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.


NEWSLETTER