Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 08:45

Το 23ο Ράλλυ Αντοχής το Σάββατο στην Καλαμάτα με ιστορικά αυτοκίνητα άνω των 30 χρόνων

Γράφτηκε από την

 

Τους πρωταγωνιστές των δρόμων μιας άλλης εποχής θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι φίλοι της αυτοκίνησης στην Καλαμάτα το Σάββατο, με αφορμή το 23ο Ράλλυ Αντοχής «24 Ωρες Ελλάδα». Εως 90 ετοιμοπόλεμα πληρώματα με τα καλά προετοιμασμένα ιστορικά αυτοκίνητα τους θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί από την Κόρινθο με κατεύθυνση προς την κεντρική Πελοπόννησο

Η πρώτη ανασυγκρότηση θα γίνει στη Βυτίνα και το ημερήσιο σκέλος θα τελειώσει στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα όπου θα γίνει  νυχτερινή ανασυγκρότηση στο πάρκινγκ του ΝΟΚ από τις 8 μ.μ. έως τις 10 μ.μ., δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί, με δωρεάν είσοδο, να δει και να φωτογραφίσει ξεχωριστά αγωνιστικά αλλά και γρήγορα οχήματα (BMW, Alfa Romeo, Porsche, Ford).

Οπως ανέφερε στην «Ε» ο αλυτάρχης του Ράλλυ Μιχάλης Μουζούκης, λίγο μετά τις 11 το βράδυ οι οδηγοί θα ανάψουν τους προβολείς των αυτοκινήτων τους, οι συνοδηγοί θα βγάλουν τους φακούς και θα αρχίσει το νυχτερινό κομμάτι που έχει προσδώσει αυτόν το ιδιαίτερο χαρακτήρα σε αυτό το περιπετειώδες ράλλυ. Τα πληρώματα θα έρθουν αντιμέτωπα με τις νυχτερινές ειδικές διαδρομές της Πελοποννήσου (Πολύλοφος, Σιδηρόκαστρο, Καταρράκτες Νέδας, Ελληνικό Αρκαδίας και Βυτίνα) και το πρωί αφού περάσουν από Πίσσια, Σχίνο, Ψάθα και με τη συμπλήρωση περίπου 900 χιλιομέτρων και 24 ωρών θα τερματίσουν στην Ελευσίνα.

“Τα καταστήματα εστίασης πλησίον του Μόλου του Πανελληνίου και του ΝΟΚ υποδέχτηκαν την είδηση του ερχομού μας με χαρά, αναμένοντας την έλευση μας στην περιοχή τους. Απ’ την πλευρά μας καλούμε τους Καλαματιανούς να έρθουν στον χώρο της εκδήλωσης και να περάσουν ένα ευχάριστο δίωρο” σημείωσε ο κ. Μουζούκης, σχολιάζοντας πως η εκδήλωση θα μπορούσε να τύχει καλύτερης αντιμετώπισης απ’ τις τοπικές αρχές. Η πομπή των οχημάτων σύμφωνα με τον ίδιο θα περάσει απ’ τη Νέα Είσοδο, και θα καταλήξει στη Ναυαρίνου, μέσω της Αρτέμιδος.

24 ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ

Η διοργάνωση απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένους οδηγούς και συνοδηγούς ιστορικών αυτοκινήτων που θέλουν να ζήσουν μια 24ωρη περιπέτεια στις θρυλικές διαδρομές της χώρας μας. Δεκτά είναι όλα τα πιστοποιημένα ιστορικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών, καθώς και «youngtimer» 20-29 ετών. Δεν απαιτείται αγωνιστική άδεια, είναι απαραίτητο όμως να υπάρχουν δίπλωμα οδήγησης για τον οδηγό, ασφάλεια για το αυτοκίνητο καθώς και οδική βοήθεια. Στην κατηγορία Touring Trophy και στο έπαθλο «12 Ωρες Ελλάδα» αγωνίζονται όσοι δεν θέλουν να υπερτιμήσουν τις δυνάμεις τους, αλλά θέλουν να ζήσουν την μοναδική εμπειρία. Γι αυτήν την κατηγορία έχουν προβλεφθεί ελαφρώς λιγότερα χιλιόμετρα και χαμηλότερες μέσες ωριαίες ταχύτητες. Ο αγώνας διεξάγεται βάσει των κανονισμών της FIVA σε ανοιχτούς στην κυκλοφορία δρόμους. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε πάνω από 20 επιλεγμένες ειδικές διαδρομές, με 60 περίπου χρονομετρήσεις και με ανώτατη μέση ωριαία ταχύτητα τα 50 χιλιόμετρα. Για την εκτέλεση των ειδικών διαδρομών δεν απαιτούνται εξελιγμένα όργανα πλοήγησης και αρκούν ένα καλό οδόμετρο καθώς και ένα ή δύο χρονόμετρα.