Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 19:43

Γεμάτο πρόγραμμα στο  Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

 

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας επιστρέφει για ακόμα μία χρονιά, προσφέροντας στο κοινό συναυλίες με κορυφαίους σολίστ, ατομικά μαθήματα, διαλέξεις και masterclasses, όλα με κεντρικό άξονα την κιθάρα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αντώνη Κουφουδάκη.

Οπως κάθε χρονιά, θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας σε τρεις κατηγορίες: παιδική, εφηβική και ενηλίκων. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στα τέλη Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο του 2023. Την Κυριακή  27 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος στο Εργατικό Κέντρο «Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας τιμά τον συνθέτη Γιώργο Νούση». Πρόκειται για συναυλία που περιλαμβάνει έργα για σόλο κιθάρα και έργα μουσικής δωματίου του συνθέτη και σολίστ κιθάρας Γιώργου Νούση. Ο Γιώργος Νούσης ζει μόνιμα στην Βιέννη και έχει πλούσιο συνθετικό έργο και λαμπρή καριέρα στον χώρο της κλασσικής κιθάρας. Η  συνεργασία του συνθέτη με το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 2015 και συνεχίζει αδιάκοπα να αφήνει το αποτύπωμά της στο ρεπερτόριο της κλασσικής κιθάρας. Οι βραβευμένοι διαγωνιζόμενοι των τελευταίων επτά ετών στην κατηγορία «Καλύτερη Ερμηνεία Υποχρεωτικού Έργου» θα παρουσιάσουν  έργα του συνθέτη. Σε αυτή την πολύ σημαντική  συναυλία για το Φεστιβάλ  συμμετέχουν ακόμα τελειόφοιτοι και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας καθώς και ο ίδιος ο συνθέτης. Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο έχουν ελεύθερη είσοδο.

 

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ 

-Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας (Πνευματικό Κέντρο, 4ος όροφος, Αριστομένους 33)

«Ρεσιτάλ Κιθάρας» με τον Κώστα Τοσίδη.

-Κυριακή 2 Απριλίου στις 8 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος στο Εργατικό Κέντρο  «Distribuição de flores». Η Βίκη Βασιλειάδη (φλάουτο) και ο Αντώνης Κουφουδάκης (κιθάρα) ξετυλίγουν  το νήμα της γέννησης του κόσμου, μέσα από έργα σπουδαίων σύγχρονων συνθετών.

-Κυριακή 23 Απριλίου στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας «Η φλόγα του Flamenco στην Καλαμάτα». Πέντε καλλιτέχνες από την Ισπανία μάς ταξιδεύουν στους ήχους του Flamenco. Πρόκειται για συναυλία που περιλαμβάνει έργα για σόλο κιθάρα και έργα μουσικής δωματίου του συνθέτη και σολίστ κιθάρας Γιώργου Νούση.

-Σάββατο 1  Ιουλίου στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, «Guitar Recital» με τον Aniello Desiderio. O Aniello Desiderio θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους σπουδαιότερους σολίστ κιθάρας της γενιάς του.

 

MASTERCLASS 

-Σάββατο 26, Κυριακή 27 και Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο  Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος στο Εργατικό Κέντρο «Masterclass» με τον Γιώργο Νούση.

-Σάββατο 4, Κυριακή 5 και Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος στο Εργατικό Κέντρο «Masterclass» με τον Κώστα Τοσίδη.

-Σάββατο 27 και Κυριακή 28  Μαΐου στο Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος στο Εργατικό Κέντρο «Masterclass» με τον Αντώνη Κουφουδάκη. 

-Κυριακή 2 Ιουλίου στις 4 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος στο Εργατικό Κέντρο

«Διάλεξη» με τον  Aniello Desiderio.

 

Δηλώσεις συμμετοχής για τα Masterclass στο 6977629389.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 

-Σάββατο 1 Ιουλίου στις 11 π.μ. στο Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος στο Εργατικό Κέντρο Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας. Παιδική κατηγορία: όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η  Ιανουαρίου 2010. Πρόγραμμα:  Έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής. Μέγιστη διάρκεια προγράμματος συνολικά: 6 λεπτά. Στις 2 μ.μ. στον ίδιο χώρο, Εφηβική κατηγορία: όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η  Ιανουαρίου 2007. Πρόγραμμα: Υποχρεωτικό έργο του Γιώργου Νούση και έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής.  Μέγιστη διάρκεια προγράμματος συνολικά: 12 λεπτά.

-Κυριακή 2 Ιουλίου στις 11 π.μ. στο Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος στο Εργατικό Κέντρο

Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας χωρίς ώριο ηλικίας και χωρίς υποχρεωτικό έργο. Ένα ή περισσότερα έργα ελεύθερης επιλογής.  Μέγιστη διάρκεια προγράμματος συνολικά: 15 λεπτά.

Το 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται από τον Σύλλογο «ΤΕΡΨΙΣ», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας,  την κοινωφελή επιχείρηση «Φάρις» και τον Δήμο Καλαμάτας.