Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 20:07

Αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά από την Ενωση Μεσσηνίων Συγγραφέων

Γράφτηκε από την
Αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά από την Ενωση Μεσσηνίων Συγγραφέων

 

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης θα πραγματοποιήσει αύριο Κυριακή στις 7 μ.μ. η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης με τίτλο: «Κωστής Παλαμάς: η ασάλευτη ζωή του καιρού του και του καιρού μας» ο λογοτέχνης και μέλος της Ε.Μ.Σ. Άγγελος Λάππας θα παρουσιάσει την πνευματική φυσιογνωμία του Κ. Παλαμά με τίτλο: «Κωστής Παλαμάς: ο εθνικός ποιητής και πνευματικός ηγέτης, σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς». Στο β΄ μέρος της εκδήλωσης εκ μέρους του ιδρύματος «Κωστής Παλαμάς» ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Νικόλαος Καλοσπύρος θα αναπτύξει το θέμα: «5+1 λόγοι μελέτης της Ασάλευτης Ζωής». Στη συνέχεια η μέτζο σοπράνο Έλενα Μαραγκού και η Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο θα αποδώσουν αποσπάσματα από την Ασάλευτη Ζωή του Παλαμά, τα οποία συνέθεσε και βραβεύτηκε γι’ αυτά σε πανελλήνιο διαγωνισμό η Καλαματιανή συνθέτρια Ισμήνη Μπεκ.

Τα ομόλογα ποιήματα θα απαγγείλει ο ηθοποιός Αλέκος Κολλιόπουλος. Η δημιουργία και η προβολή  του οπτικού υλικού είναι από την ειδ. γραμματέα της Ε.Μ.Σ. Μαρία Νταλλή. Τη βραδιά θα συντονίσει η πρόεδρος της Ε.Μ.Σ. Αντωνία Παυλάκου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στην παρουσίαση του συλλογικού έργου της Ε.Π.Δ.Λ. “Αφιέρωμα σε ηρωικές μορφές του ’21” προσκαλούν η Ενωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας “Χείλων ο Λακεδαιμόνιος” και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αγίου Νίκωνος Σπάρτης. Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς θα είναι ο συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής και πρόεδρος της Ε.Π.Δ.Λ. Νίκος Ι. Κουφός.


NEWSLETTER