Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 08:54

Πρεμιέρα απόψε για το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Πρεμιέρα απόψε για το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Mε την ομάδα χορού “Tao Dance Theater” από την Κίνα και την πολυβραβευμένη παράσταση “11” που παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Μπιενάλε Χορού Βενετίας, ξεκινά σήμερα στις 9 μ.μ. το φετινό, 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με τίτλο (Επι)Στροφή στο Σώμα.

Η πρεμιέρα θα γίνει στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, με την παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Ο πιο αναγνωρισμένος διεθνώς χορογράφος της Κίνας Tao Che συντονίζει 11 χορευτές με έναν κανόνα που είναι ταυτόχρονα απελευθερωτικός αλλά και περιοριστικός: Οι κινήσεις του κάτω μέρους του σώματός τους είναι αυστηρά χορογραφημένες ενώ οι κινήσεις του πάνω μέρους είναι εντελώς αυτοσχέδιες. Κάθε χορευτής ακολουθεί το δικό του ανεξάρτητο μονοπάτι. Ο χώρος περιστροφής των γοφών τους, ο προσανατολισμός των γονάτων τους και κάθε βήμα των ποδιών τους είναι προκαθορισμένα, ενώ οι ώμοι, οι αγκώνες, οι καρποί, η σπονδυλική στήλη και το κεφάλι τους είναι ελεύθερα να κινούνται με διαφορετικούς και τυχαίους τρόπους. Η παράσταση θα παρουσιαστεί και αύριο Σάββατο στις 10 μ.μ., στον ίδιο χώρο.

ΧΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου φιλοξενώντας φέτος χορογράφους, χορευτές και δασκάλους από 10 χώρες από τέσσερις ηπείρους, την Ασία, την Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική. Ο σύγχρονος χορός, από όλα τα πλάτη και μήκη της γης, αντιπροσωπεύεται μέσα από 17 συνολικά παραγωγές, 9 ομάδων από την Ελλάδα και 7 από το εξωτερικό. Το αμιγώς καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου και σε αυτό περιλαμβάνονται οι παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής και του Black Box του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας καθώς και οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας και σε 3 πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Σπάρτη, την Τρίπολη και το Ναύπλιο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη, και ενσωματώνουν στην αφήγησή τους θέατρο, ζωντανή μουσική και ψηφιακά μέσα. ​​Οι καλλιτέχνες του εξωτερικού που θα παρουσιάσουν έργα τους και θα διδάξουν στα επαγγελματικά σεμινάρια του Φεστιβάλ προέρχονται από 10 χώρες, την Κίνα, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, τη Σλοβακία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Κροατία και την Μοζαμβίκη. Εως τις 23 Ιουλίου θα διεξαχθούν τα σεμινάρια και εργαστήρια του εκπαιδευτικού προγράμματος για επαγγελματίες και για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καλαμάτας, ενώ φέτος θα δούμε ξανά το πολυαναμενόμενο Art within One που καταλήγει κάθε χρόνο σε ένα δυνατό dance battle με μονόλεπτες perfomances στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας. Δύο καινοτομίες αποτελούν φέτος το Danceathon, ένας σύγχρονος μαραθώνιος χορού αλλά και η εικαστική φωτιστική εγκατάσταση Shooting Stars των Antonello Ghezzi.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο ticketmaster.gr. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 211 1981535 (Δευτέρα – Κυριακή: 9 π.μ.-9μ.μ.).

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

-Κεντρική Σκηνή Μεγάρου Χορού Καλαμάτας:

Παραστάσεις έναρξης και λήξης: Κανονικό εισιτήριο / α’ ζώνη: 20 ευρώ, Μειωμένο εισιτήριο / α’ ζώνη: 15 ευρώ, Περιορισμένης ορατότητας / β’ ζώνη: 10 ευρώ.

Παράσταση Κυριακής 16 Ιουλίου, Γενική είσοδος €10 ευρώ.

Παράσταση Τρίτης 18 Ιουλίου, Κανονικό εισιτήριο / α’ ζώνη: 15 ευρώ, Μειωμένο εισιτήριο / α’ ζώνη: 10 ευρώ, Περιορισμένης ορατότητας / β’ ζώνη: 10 ευρώ.

Η έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται με την επίδειξη του αντίστοιχου απαραίτητου νόμιμα θεωρημένου δικαιολογητικού (φοιτητική κάρτα, κάρτα πολιτισμού, κάρτα ανεργίας, κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, κάρτα ΑμεΑ).

-Black Box Μεγάρου Χορού Καλαμάτας:

Η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 12 ευρώ.

-Στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και στις πλατείες της Περιφέρειας η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.