Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 14:30

Συμπόσιο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα, το 1ο Συμπόσιο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Κόμβου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που διεξάγεται στο κεντρικό αμφιθέατρο Δ: 0.06, στον χώρο του πανεπιστημίου στην Καλαμάτα (στον Αντικάλαμο, πρώην ΤΕΙ).

Στόχος του συμποσίου είναι η ενδυνάμωση και η προώθηση της κουλτούρας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο πανεπιστήμιο, η ανάδειξη και βράβευση των καλύτερων επιχειρηματικών ιδεών και ερευνητικών ομάδων, που συμμετέχουν στον 48ωρο διαγωνισμό (Hackathon), με θεματική τη αγροδιατροφή και τον τελικό διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας με θεματική Fintech.
Επιπλέον, στα πλαίσια του 2ημέρου έχουν σχεδιαστεί σειρά δράσεων συμβουλευτικής και καθοδήγησης από εξειδικευμένους μέντορες, ομιλίες για θέματα διαχείρισης επιχειρήσεων και συναντήσεις (B2B networking) με επιχειρήσεις από τον κλάδο.

Η δεύτερη μέρα του συμποσίου ξεκινάει στις 11.30 το πρωί, με καλωσόρισμα από τη Νίκη Καραλή, Chief Innovation Officer, Mantis Beyond Innovation και εισήγηση με θέμα “Ανοιχτή Καινοτομία: Πως οι φοιτητές, ερευνητές και startups μπορούν να συνεργαστούν με τις επιχειρήσεις.”, από τον Χρήστο Νικολούδη, Founder & CEO, Mantis Beyond Innovation - επικεφαλής έρευνας, Μονάδα ESU NTUA & έδρα Unesco για την Πράσινη Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία.
Μεταξύ των εισηγήσεων που θα αναπτυχθούν στη συνέχεια, είναι: “Ψηφιακή μετάβαση στον χρηματοπιστωτικό κόσμο”, από τον Βασίλη Γιαννόπουλο, επίκουρος καθηγητή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

“Καινοτομία, επιχειρηματικότητα και περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον  αγροτικό τομέα, από τον Αναστάσιο Δάρρα, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Γεωπονίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. “Η σημασία των μηχανισμών και των δομών υποστήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, από τον ΕυάγγελοςΣιώκα, διδάκτορα μηχανικό στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, επιστημονικό συνεργάτη του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Στις 2.30 το μεσημέρι, έχουν προγραμματιστεί οι χαιρετισμοί των επισήμων: Του Αθανασίου Κατσή, πρύτανη Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Του Στάθη Αναστασόπουλου, θεματικού αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς, δευτερογενούς τομέα και θεμάτων αναπτυξιακών νόμων. Του Θανάση Βασιλόπουλου, δημάρχου Καλαμάτας. Του Οδυσσέα Σπηλιόπουλου, κοσμήτορα Σχολής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Του Δημήτρη Πετρόπουλου, κοσμήτορα Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Του Γιάννη Μαρινόπουλου, προέδρου του 11ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.