Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 12:15

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τη Ναυτική Εβδομάδα – Εντυπωσίασε η επίδειξη του αεροσκάφους Τ-6Α “Δαίδαλος” (βίντεο-φωτογραφίες)

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τη Ναυτική Εβδομάδα – Εντυπωσίασε η επίδειξη του αεροσκάφους Τ-6Α “Δαίδαλος” (βίντεο-φωτογραφίες)

 

 

 

Ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, στο λιμάνι Καλαμάτας, οι εκδηλώσεις για τη Ναυτική Εβδομάδα, με την αεροπορική επίδειξη του αεροσκάφους Τ-6Α “Δαίδαλος” από την Πολεμική Αεροπορία να εντυπωσιάζει τον κόσμο.

Ακολούθησε το καλωσόρισμα από την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λυδία Εξηνταβελώνη, τους χαιρετισμούς των επισήμων και το τρισάγιο στη μνήμη των κεκοιμημένων και πεσόντων εν ώρα καθήκοντος ναυτικών, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και ζωντανή μαγειρική με θέμα “Αλιευτικός τουρισμός, ένας ανεκμετάλλευτος πλούτος - λεοντόψαρο η απειλή του θαλάσσιου πλούτου”, από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας και το Messinia Forum.

Το σημερινό πρόγραμμα προβλέπει: 7 μ.μ. Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε θαλάσσιο περιβάλλον από το Σχολείο Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε) της Πολεμικής Αεροπορίας, με ελικόπτερο από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, με σκάφος από την Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ο.Α.Κ.), με αυτοδύτες σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερικό Τμήμα Καλαμάτας), το ΕΚΑΒ και τη Σχολή Εκπαίδευσης AQUARESCUE. 7.45 μ.μ. Παρουσίαση - ομιλία από τον περιφερειακό διευθυντή της PADI στην Ελλάδα, Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου, με θέμα “Μορφές κατάδυσης και ασφάλεια”. 8 μ.μ. Παρουσίαση - ομιλία από τον δάσκαλο και πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, Κώστα Σαραβελάκη, με θέμα “Αόρατες αναπηρίες και θάλασσα”. 8.15 μ.μ. Παρουσίαση - ομιλία από την Βασιλική Νικητοπούλου, φιλόλογο, καθηγήτρια στο τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Καΐρου και την Σταυρούλα Καλδή, καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα “Η Ελλάδα και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας που την περιβάλλει”.