Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 08:28

"Πινόκιο" στην Καλαμάτα

"Πινόκιο" στην Καλαμάτα

Τέσσερις παραστάσεις θα δώσει από σήμερα στην Καλαμάτα ο Σύλλογος "Φίλοι του Θεάτρου" με τον "Πινόκιο". Πριν από λίγο καιρό, το διαδραστικό έργο έκανε με επιτυχία πρεμιέρα στη Μεσσήνη και αργότερα θα ανέβει και στην Αθήνα.

Οι παραστάσεις θα δοθούν: σήμερα Πέμπτη, αύριο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας για παιδιά όλων των ηλικιών, μικρούς και μεγάλους.

Παίζουν: Νίκος Μπουρνιάς, Τάσος Πολιτόπουλος, Μαριέτα Αντιβάση. Σκηνοθεσία: Τάσος Πολιτόπουλος. Μουσική: Γιάννης Αντιβάσης, μουσική παραγωγή: Αλβέρτος Οκονόμου, χορογραφίες: Γιάννης Φιλίππου. Θεατρική διασκευή: Ανδρέας Τζινιέρης, Σοφία Κίτσου, μοντάζ - design: Σπύρος Μαραγκάκης.

Η είσοδος κοστίζει 8 ευρώ. 

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου στη Φιλαρμονική, ο Τάσος Πολιτόπουλος είπε πως μετά από ένα χρόνο ο Σύλλογος εμφανίζεται και πάλι στην Καλαμάτα. Πέρυσι είχε ανεβάσει 3 Ελληνικά μονόπρακτα στην παράσταση με τίτλο "Μας συγχωρείτε για τη διακοπή". Φέτος, στο έργο με τον "Πινόκιο" οι 3 ηθοποιοί θα ενσαρκώσουν... 33 ρόλους, ενώ τα παιδιά και οι γονείς θα μετέχουν με θεατρικό παιχνίδι και τραγούδι. 

Ο Νίκος Μπουρνιάς ηθοποιός που δούλεψε για χρόνια στο πλευρό του Θύμιου Καρακατσάνη σημείωσε πως ο "Πινόκιο" είναι ένα έργο διδακτικό, πράγμα το οποίο όμως ο θεατής το καταλαβαίνει μέσα από διασκέδαση. "Το σίγουρο είναι ότι μικροί και μεγάλοι θα περάσουν καλά" τόνισε.

Τέλος η Μαριέτα Αντιβάση, που έχει παίξει για 5 χρόνια στο ΔΗΠΕΘΕΚ ευχαρίστησε τη Λέττα Πετρουλάκη και την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας για τις κούκλες που παραχώρησε στην παράσταση.

Τον "Πινόκιο" μπορούν να δουν σε οργανωμένες παραστάσεις και σχολεία, κατόπιν συνεννόησης. 

Γ. Σαρ.