Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 15:10

Εκδήλωση μνήμης για το Νικηφόρο Βρεττάκο

Γράφτηκε από την

Εκδήλωση μνήμης για το Νικηφόρο Βρεττάκο, διοργανώνουν το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 11 π.μ., στην Πλούμιτσα Κροκεών Λακωνίας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, ο Σύλλογος Φίλων του Αρχείου Νικηφόρου Βρεττάκου και η οικογένεια του ποιητή.
Η εκδήλωση γίνεται με την ευκαιρία της αποκομιδής των οστών του ποιητή από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών και τη μεταφορά τους σε κρύπτη στον Αγιο Γεώργιο Πλούμιτσας.
Αρχικά θα γίνει θρησκευτική τελετή, στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, θα ακολουθήσει αποκάλυψη της προτομής του Νικηφόρου Βρεττάκου από το νομάρχη Λακωνίας Κώστα Φούρκα και στον ύπαιθρο χώρο εκδηλώσεων, θα αναφερθούν στη ζωή του ποιητή, οι: Γρηγόρης Σκαλκέας, ακαδημαϊκός, Βιντσέντσο Ρότολο, πρόεδρος του Σικελικού Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών, Ντέιβιντ Κόνολλυ, καθηγητής Μεταφρασεολογίας του Αριστοτελείου, Παναγιώτης Βρεττάκος, φιλόλογος - συγγραφέας.
Στη συνέχεια, ο γιος του Κώστας Βρεττάκος, θα ξεναγήσει τους καλεσμένους του στο «καταφύγιο του ποιητή». Εναν φιλόξενο χώρο περισυλλογής, που είχε οραματιστεί ο πατέρας του το 1972, όταν βρισκόταν αυτοεξόριστος στο Παλέρμο.


NEWSLETTER