Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014 08:45

Τρεις θερινές παραστάσεις από τη "Θεατρική διαδρομή"

Τρεις θερινές παραστάσεις από τη "Θεατρική διαδρομή"

Τρεις θερινές παραστάσεις θα δώσει η "Θεατρική διαδρομή" με το έργο «Μαρά - Σαντ. Η καταδίωξη και η δολοφονία του Ζαν - Πωλ Μαρά» του Πέτερ Βάις σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Κάστρο Καλαμάτας, για όσους δεν πρόλαβαν να το δουν το χειμώνα, από τις 22 ως τις 24 Αυγούστου, Παρασκευή ως Κυριακή στις 9.30 μ.μ.   

Στην παραγωγή αυτή τη σκηνοθεσία έκανε ο Κώστας Χαλκιάς και καλλιτεχνικός συνεργάτης ήταν η Ολγα Αλεξανδροπούλου. Η μουσική είναι του Ρίτσαρντ Πιάσλι και η διασκευή της του Κώστα Βόμβολου.

Τα σκηνικά σχεδίασε ο Κώστας Χαλκιάς, τα κουστούμια ο Κώστας Χαλκιάς και η Ολγα Αλεξανδροπούλου, η οποία επιμελήθηκε και τις χορογραφίες. Τα τραγούδια δίδαξε ο Παναγιώτης Σταθέας, βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Αφροδίτη Κομπότη.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Βάσια Αλεξίου, Παναγιώτης Αναστασόπουλος, Τίμος Αντωναρόπουλος, Βάσια Αντωναροπούλου, Αποστόλης Ασημακόπουλος, Ιωάννα Ηλία, Ιωάννα

Ιακώβου, Ελένη Καντάρα, Γιώργος Καπελούζος, Στράτης Καϊκης, Πάρις Καλογεράκος, Αγγελική Κανδηλιώτη, Χρήστος Καράμπελας, Μαριανέλλη Καρέλλου, Αφροδίτη Κομπότη, Γιάννης Κυριακόπουλος, Αλέξης Κεχαγιόγλου, Παναγιώτης Κληρόπουλος, Ελένη Μανιατάκη, Παναγιώτης Μαριόλης, Στάθης Μητσέας, Ευτυχία Μουτεβελή, Βίλμα Μπούζα, Ματίνα Νιάρχου, Βαγγέλης Ξυπόλυτος, Μαίρη Οικονόμου, Χάρης Πλεματιάς, Γιώργος Παναγόπουλος, Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου, Χριστιάνα Ρούπα, Παναγιώτης Σιάχος, Βίλμα Ταγαρούλια, Μαρία Τούμπουρου, Γιώργος Τσόπελας, Νίκος Χατζηγιαννόπουλος, Μάρια Ψυρροπούλου. Νέο πρόσωπο στο έργο είναι η Δήμητρα Αντωνιάδου, η οποία έχει το ρόλο του κομπέρ - ντελάλη. Πρώτη στη σκηνή βγαίνει η μικρή Γαλήνη Βουγιουκλή. 

Τα εισιτήρια στην προπώληση κοστίζουν 8 ευρώ και για άτομα κάτω των 18 η είσοδος είναι δωρεάν. 

Το δυσάρεστο είναι ότι για τρίτη συνεχή χρονιά, τα πανό της παράστασης και πάλι καταστράφηκαν από αγνώστους με ξυράφι, λίγες μέρες πριν τις παραστάσεις...

Γ.Σαρ.