Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 12:14

Την 190ή επέτειο της Απελευθέρωσης γιορτάζει η Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Την 190ή επέτειο της Απελευθέρωσης γιορτάζει η Καλαμάτα

Την 190ή επέτειο της απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό γιορτάζει σήμερα η Καλαμάτα, και όπως κάθε χρόνο ο δήμος έχει προετοιμάσει σειρά εκδηλώσεων - με αποκορύφωμα την ανακήρυξη του καθηγητή Γρηγόρη Σκαλκέα σε επίτιμο δημότη της πόλης.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 5.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Καλαμάτας. Νωρίτερα, στις 3.20 μ.μ., θα γίνει ο τερματισμός του Δρόμου Θυσίας και η άφιξη της φλόγας από τη Μονή Βελανιδιάς στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δοξολογία στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, ενώ στις 4.20 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αναπαράσταση κατάληψης της Καλαμάτας, με τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων της πόλη.

Ο κύκλος των σημερινών εορταστικών εκδηλώσεων θα κλείσει με τη θεατρική παράσταση “Κολοκοτρώνης, ο Γέρος του Μοριά” την οποία θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕΚ στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Στον εορτασμό την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελλόπουλος, ενώ εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις θα είναι ο βουλευτής Μεσσηνίας και πρ. υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος.

 

Δ.Πλ.


NEWSLETTER