Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 13:38

Από 14 μέχρι 21 Ιουλίου: Με περικοπές φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την


Από τις 14 μέχρι τις 21 Ιουλίου θα διεξαχθεί φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το 17ο της διοργάνωσης, με περικοπές και στη διάρκειά του, καθώς και στον προϋπολογισμό και βέβαια στον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν.
Πάντως η καλλιτεχνική του διευθύντρια Βίκυ Μαραγκοπούλου διαβεβαίωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας "Φάρις" ότι η ποιότητα του φεστιβάλ θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Αποκάλυψε μάλιστα ότι το μεγάλο όνομα της φετινής διοργάνωσης είναι ο Βέλγος Σίντι Λάρμπι Τσερκάουι, που στην Καλαμάτα θα παρουσιάσει την πρόσφατα βραβευμένη με Ολιβιέ νέας θεατρικής παραγωγής, παράστασή του με τίτλο «Babel (Words)».
Η Βίκυ Μαραγκοπούλου είπε ότι η μείωση της διάρκειας του φεστιβάλ είναι επιβεβλημένη, καθώς με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν είναι αδύνατον να καλυφθούν 11 μέρες όπως παλιά, ενώ εκτός από τη μείωση και του αριθμού των ομάδων λιγότεροι θα είναι και οι χώροι διεξαγωγής παραστάσεων και θα μείνουν τρεις από πέντε που ήταν τα προηγούμενα χρόνια.
Το πρόγραμμα θα καλύπτει τρεις βασικούς άξονες: Συμμετοχή καταξιωμένων χορευτικών συγκροτημάτων, ομάδες που θα δίνουν το στίγμα της πρωτοπορίας του φεστιβάλ -κάτι άλλωστε που έχει καθιερώσει τη διοργάνωση. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις μεγάλες θεατρικές σκηνές πια εμφανίζονται ονόματα που έκαναν την εμφάνισή τους ως πρωτοπόρα πριν μια δεκαετία και πλέον στην Καλαμάτα. Ο τρίτος άξονας έχει να κάνει με τη συμμετοχή και ομάδων που θα αφορούν το ευρύ κοινό του φεστιβάλ.
Ο προϋπολογισμός φέτος ανέρχεται σε 700.000 ευρώ με προοπτική μάλιστα να κατέβει στα 650.000.

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Τομαρά


NEWSLETTER