Δευτέρα, 02 Μαϊος 2011 12:51

5o Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Αξιότιμοι φίλοι,

 

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, σε πείσμα των καιρών, διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Δρόμου το οποίο θα είναι και το 7ο Φεστιβάλ σε σύνολο δύο χρόνων ύπαρξης.

 

Το 5ο Φεστιβάλ Δρόμου είναι αφιερωμένο στα γενέθλια του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, που τον Απρίλιο έκλεισε τα δύο χρόνια λειτουργίας. Πρόκειται για το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων που λαμβάνουν μέρος στο ΚΝΚ τους τελευταίους 2 μήνες και της προσπάθειας να δοθούν ευκαιρίες στους νέους της πόλης, να εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να διασκεδάσουν!

 

Το πρόγραμμα του του 5ου Φεστιβάλ Δρόμου είναι το εξής:

 

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011:

 

Έναρξη ώρα 21:00

Τόπος: Κέντρο Νέων Καλαμάτας, 1ος Όροφος, Πλατεία Όθωνος 10

Δραστηριότητα: Ποιητική βραδιά.

 

Η ποιητική βραδιά προσφέρει το βήμα σε ποιητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους σε ένα ελεύθερο και διαδραστικό πλαίσιο. Το βήμα είναι ανοικτό σε όλους τους ποιητές της Καλαμάτας (και όχι μόνο), όλων των ηλικιών.

 

Σάββατο 7 Μαΐου 2011:

 

Έναρξη: 19:00

Τόπος: Πλατεία Όθωνος

Δραστηριότητα: Συναυλίες, εκθέσεις, παράλληλα δρώμενα

 

Το Σάββατο, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες από συγκροτήματα της πόλης μας, απαγγελίες ποιημάτων, να δουν εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, προβολές ταινιών, ζογκλερικά και άλλα δρώμενα.

 

Κυριακή 8 Μαίου 2011:

 

Έναρξη, ώρα 12:00

Τόπος: Πλατεία Όθωνος

Δραστηριότητα: Γκράφιτι, skates, dirt bikes, παράλληλα δρώμενα

 

Η Κυριακή είναι αφιερωμένη στις τέχνες του δρόμου... Γκράφιτι, άλματα με ποδήλατα και skates, breakdance, μουσικές από Djs, καλλιτέχνες που θα φτιάχνουν σκίτσα, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής και κοσμημάτων, τουρνουά ποδοσφαίρου, τουρνουά τάβλι, ζογκλερικά, παρουσίαση της φυσικής γεωργίας και της κομποστοποίησης και πολλά άλλα!!! Για τους μικρούς μας φίλους, θα έχει ζωγραφική προσώπου, παιχνίδια, περιβαλλοντικά παιχνίδια και πολλά άλλα!!!

 

Σας περιμένουμε όλους!!!

 

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για την βοήθειά σας στην δημοσιοποίηση και την επιτυχία του 5ου Φεστιβάλ Δρόμου.

 

Με εκτίμηση,

 

εκ μέρους της ομάδας του ΚΑΝΕ

Φιλάρετος Βούρκος

Τηλ: 6977482806

 

 

 

 

ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΟΜΟΥ

 

Σκοπός του Φεστιβάλ Δρόμου είναι η προβολή και η ανάδειξη των δημοσίων χώρων της πόλης της Καλαμάτας ως πεδία δημιουργίας, έκφρασης, αθλητισμού και ενεργής κοινωνικοποίησης.

 

Ιδεατός στόχος μας είναι να ομορφύνουμε την πόλη μας και να αναδείξουμε την πολιτιστική/ πολιτισμική αξία της ελεύθερης έκφρασης των νέων (και όχι μόνο) μέσω των άμεσων ενδιαφερόντων τους.

 

Το φεστιβάλ  δρόμου έως τώρα, πέρασε από την πλατεία Φραγκόλιμνας (Οκτώβριος 2009, Οκτώβριος 2010) την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (Φεβρουάριος 2010) και το πάρκο του ΟΣΕ (Μάιος 2010).

 

Η πλατεία Όθωνος είναι το νέο «στέκι» του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, μια πλατεία του Ιστορικού Κέντρου της πόλης μας που είναι κάπως παραμελημένη και αρκετός κόσμος δεν την γνωρίζει ακόμη. Σκοπός του ΚΑΝΕ και των εθελοντών του είναι να βοηθήσουν στην ανάδειξη της πλατείας και στην συντήρησή της, ώστε στο μέλλον να είναι φιλόξενη για παιδιά, νέους και γενικότερα για τους πολίτες της Καλαμάτας.

 

Μέσω του φεστιβάλ θα θέλαμε να τονιστεί η αξία των εθελοντών και των ενεργών πολιτών στην προαγωγή του πολιτισμού, κυρίως σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπου τα πολιτιστικά δρώμενα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

 

 

 

 


NEWSLETTER