Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015 14:03

"Εντελώς παρανοϊκά" για φιλανθρωπικό σκοπό από το Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας

"Εντελώς παρανοϊκά" για φιλανθρωπικό σκοπό από το Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας

Την μαύρη κωμωδία "Εντελώς παρανοϊκά" ανεβάζει για φιλανθρωπικό σκοπό ο Σύλλογος Αποφοίτων "Μαρία Κάλλας" του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Καλαμάτας.

Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας. Τα έσοδα θα διατεθούν για το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας. Η γενική είσοδος κοστίζει 5 ευρώ.

Λίγα λόγια για το έργο: Μιλάμε για μια απολαυστική σάτιρα σωρείας θεατρικών και κινηματογραφικών ειδών και στιλ – από την ελισαβετιανή δραματουργία και το βικτωριανό μελόδραμα, ως το γκροτέσκο κι από την παρωδία και την λογοτεχνία του φανταστικού και του τρόμου, ως τον χιτσκοκικό κινηματογράφο. Εδώ ο Δράκουλας ξαναζεί, ο Φρανκεστάιν βρίσκει ένα ζεστό σπιτικό, κι οι λύκοι αισθάνονται ασφαλείς. Εδώ ο Μπάστερ Κήτον σκάει ένα χαμόγελο κι οι Αδελφοί Μαρξ ετοιμάζονται να ξαναβγούν στη σκηνή. Εδώ τα κόμικς ζουν την τιμητική τους, το γκόθικ είναι στο στοιχείο του και στοιχειώνει κάθε αστοιχείωτο. Εδώ ο Πόε κυκλοφορεί σαν την άδικη …κατάρα (αν και δεν πρέπει να λέγονται ειδικά τώρα τέτοιες λέξεις) και ανάμεσα στους ανατριχιαστικούς θορύβους (αν κάνεις ησυχία θα ακούσεις τις σταγόνες της βροχής στη μεγάλη τζαμαρία) ακούγεται κι εκείνος του μολυβιού του Χίτσκοκ. Εδώ το αλλόκοτο και το παρανοϊκό παίρνει σάρκα και οστά κι επίσης μερικές περούκες....